Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fotbollstalang dömd efter bedrägeri mot äldre dam

En tidigare fotbollstalang som har representerat Sverige har dömts för penningtvättsbrott.

I brottet lurades en äldre kvinna på över tvåhundratusen kronor.

Den tidigare fotbollstalangen har erkänt i förhör och har nu dömts till villkorlig dom och dagsböter.

En tidigare fotbollstalang som har representerat Sverige i mästerskap på ungdomsnivå har blivit dömd i tingsrätten.

Han är inblandad i ett brott där en äldre kvinna lurades att föra över 220 200 kronor från sitt eget bankkonto till andra personers bankkonton.

En del av pengarna – 34 000 kronor – skickades sedan vidare till den tidigare fotbollstalangens konto. Kort därefter tog han ut 33 500 kronor i kontanter.

Skadestånd till kvinnan

Tingsrätten skriver i domskälet att syftet med överföringen var att dölja att pengarna härrörde från brott.

Därmed uppfylldes förutsättningarna för penningtvättsbrott och den tidigare fotbollstalangen har dömts till villkorlig dom och 40 dagsböter om 250 kronor. Han ska också betala 34 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Den tidigare fotbollstalangen har erkänt gärningen men menade att han inte kände till bedrägeriet mot kvinnan. Han hävdade att han skulle hjälpa en okänd person som hade tappat sitt bankkort och behövde kontanter för att köpa en bil. För hjälpen skulle han få 500-1000 kronor i ersättning.

Se andra fotbollsnyheter

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.