Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tibbling kan flytta – redan i sommar

Foto: ANDREAS HILLERGREN/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: ANDREAS HILLERGREN/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS

LUBLIN. Simon Tibbling är på väg att lämna Groningen. 

Enligt uppgifter till SportExpressen kan den holländska klubben nu tänka sig att släppa U21-mittfältaren för omkring 15 miljoner kronor. 

- Vi får se vad som händer. Jag vill spela i en så bra liga som möjligt, säger han. 

Simon Tibbling var med och vann guld vid U21-EM i Tjeckien för två år sedan. Mittfältaren var där en av de stora hjältarna med bland annat ett mål i semifinalen mot Danmark. För drygt två år sedan lämnade han Djurgården för holländska Groningen - som köpte loss mittfältaren för omkring 15 miljoner kronor plus en del bonusar. 

Succé direkt för Tibbling

Det blev succé den första tiden och flera större klubbar jagade Tibbling. Men då hade Groningen satt en prislapp på spelaren på mellan 30-40 miljoner kronor. En summa som ingen klubb vara beredd att betala. Men nu i sommar talar allt för att det blir en flytt. Enligt SportExpressens uppgifter har klubben nu gått med på att sänka prislappen till omkring 15 miljoner kronor och allt talar för en flytt i sommar. 

Ett annat alternativ det har pratats om är att han lånas ut med en köpoption. Tibbling befinner sig just nu i Lublin, Polen, för uppladdningarna inför EM-premiären mot England på fredag. Han vill inte säga för mycket om sin framtid men medger att han vill flytta till en större liga. 

-Tittar man på min tid här har jag nästan spelat regelbundet i 2,5 år i Groningen och det är jag stolt över. Den här säsongen blev lite speciellt och jag missade en del matcher under OS och sedan var jag borta ett tag men tog mig in i laget igen. Jag var en del skadad också. 

"Får se vad som händer"

 - Men överlag har jag gjort en bra säsong. Summerar man mina 2,5 år i Groningen har jag haft en fantastisk tid sedan får man se vad som händer. Jag har två år kvar på mitt kontrakt och kan bara förhålla mig till det. Sedan har jag en dröm om att spela i en av de största ligorna och hoppas att jag kan komma dit inom en snar framtid, säger han. 

Som jag har förstått det nu är Groningen villiga att släppa dig för en betydligt mindre summa än de velat ha tidigare. Hur ser du på det?

- Ja, jag försöker bara att koncentrera mig på mästerskapet med U21-landslaget nu. Jag kan också bara förhålla mig till att jag har två år kvar på mitt kontrakt och sedan får vi se vad som händer. 

- De ska bli kul med U21-EM nu. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.