Therese Sjögran vann Diamantbollen

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Therese Sjögran tog hem Diamantbollen - och höll ett uppmärksammat och känslosamt tal där hon hyllade sin styvfar. Sedan avslöjade den 34-åriga landslagsstjärnan att VM-slutspelet i Tyskland nästa år blir hennes sista mästerskap. - Det känns som en avslutning för mig och jag vill att det ska bli något extra, säger hon
LDB Malmös mittfältare Therese Sjögran, 33, vann sitt första SM-guld den här säsongen - och hade en strålande säsong i damallsvenskan.
För det belönades hon med Diamantbollen vid gårdagens fotbollsgala.
När hon skulle ta emot priset höll hon ett mycket känslosamt tal till sin styvfar Nils Månsson.

"Kändes naturligt säga det"

- Jag fick reda på att jag skulle vinna det här priset för några dagar sedan och då är det klart att jag funderade på vad jag ville säga. Då växte det här fram och det kändes naturligt att säga det.

"Vore roligt ta medalj"

Är VM-slutspelet nästa år ditt stora mål nu?
- Ja. Det vore roligt att vinna ett stort mästerskap eller ta medalj innan man slutar.
Känns det som det är din sista chans att vinna något mästerskap?
- Ja, det känns så. Jag fyller 34 nästa år och man måste ta beslut någon gång att man ska sluta.
- Jag vill gärna göra det innan jag känner att jag inte räcker till.
Det är inte bara i landslaget du funderar på att sluta, utan du menar helt?
- Ja, det känns så. Vi har tagit oss till VM och det är stort bara det. Men skulle det gå bra i VM och vi skulle ta oss till OS så kanske man får fundera om.
Therese Sjögran är dock inte säker på att hon spelar i LDB Malmö nästa säsong - då hon kan bli värvad till den amerikanska proffsliga WPS.

"Får se vad som händer"

- De har sin draft i december så vi får se vad som händer. I och med att det är VM nästa år så vill man ha bra träning och möta bra spelare.
Tack vare årets utmärkelse är hon, tillsammans med Victoria Svensson och Kicki Bengtsson, de enda som vunnit Diamantbollen två gånger.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag