Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Telenors påminnelse – 13 år efter händelsen

Han missade sin karriärs viktigaste straff för tretton år sedan. 

Det blev före detta fotbollsproffset Freddy dos Santos påmind om när han tog kontakt med mobiloperatören Telenor. 

Freddy dos Santos spelade över 300 matcher för Vålerengen. Under sina tio år i klubben hann han med att vinna både norska ligan och norska cupen.

Men Vålerengen-tiden bjöd också på mindre roliga ögonblick för dos Santos. Som när han 2005 missade en straff mot belgiska Club Brugge och därmed såg till att hans lag missade chansen att kvala sig till Champions League.  

Just detta specifika minne verkar vara svårt att undfly för dos Santos. När 42-åringen vände sig till mobiloperatören Telenors support för att ställa en fråga om datamängd, så slank det med en fråga om missen. 

”Kommer att förfölja mig”

"Kul att hjälpa, Freddy, och en personlig fråga från mig: Vad tänkte du när du missade den där straffen?", skrev supportmedarbetaren. 

Dos Santos tog en skärmdump på frågan och publicerade den på sitt Instagram-konto.

– Vad ska man säga? Efter att ha spelat ett par hundra matcher i Vålerengen, så är det ju det här ögonblicket som oftast dyker upp. Det är ju inte så man vill ha det, men det kommer att förfölja mig i Vålerengen-sammanhang i många år, kanske hela livet, säger dos Santos till Dagbladet. 

https://www.instagram.com/p/Bq7dD4oARIl/

”Jag är van”

Telenor-medarbetaren bad senare om ursäkt för sin fråga. Men dos Santos blev inte överdrivet provocerad av att traumat kom på tal igen.

– Jag har blivit så van vid att folk nämner det, så det är inte så farligt längre. Jag fattar att folk är engagerade, och det är bra att de bryr sig om klubben. Så vi får hoppas att det blir så mycket framgång för oss framöver att det här minnet inte kommer att dyka upp först av allt hos supportrarna, säger han.