Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tårarna vid Lotta Schelins besked

Foto: SportExpressen TV
Foto: SportExpressen TV
Foto: SportExpressen TV

Nu står det som hängt i luften under en tid klart.

Lotta Schelin tvingas sluta med fotboll. Under torsdagen tog hon ett tårfyllt avsked till stora hyllningar från Therese Sjögran och Marika Domanski Lyfors.

– Hon har varit en ikon och betytt otroligt mycket för svensk fotboll, säger Marika  Domanski Lyfors.

För fjorton år sedan gjorde Lotta Schelin debut i landslaget. 183 matcher, 87 mål, ett OS-silver och ett VM-brons senare tvingas Sveriges främsta målskytt genom tiderna av.

– Det har varit ett tufft år och det är fortfarande tufft, säger Lotta Schelin på presskonferensen.

Det var i juni förra året som Lotta Schelin krockade in i en annan spelare under en match för sitt Rosengård. Schelin lyckades ändå spela VM på smärtstillande, men sedan dess har hon inte spelat en fotbollsmatch. Nu ett år senare tvingas hon lägga av på grund av den konstanta huvudvärk hon upplevt efter smällen.

–  Hösten var tuff, vården var ett sorgearbete. Läkarna har sagt att jag ska vara försiktig. Risken är alldeles för stor att jag ska kunna gå ut på en fotbollsplan igen, meddelar Lotta Schelin på presskonferensen. 

Sjögran: ”Vi kommer jobba ihop i framtiden”

Lotta Schelin flankerades vid podiet av Therese Sjögran och Marika Domanski Lyfors. 

 – Vi hade stora planer när vi värvade dig. Det här är jättetråkigt. Jag önskar så klart att du hade fått vinna det SM-guldet som du kom hem för att göra. Det tar slut i dag. Men jag är helt övertygad om att vi kommer jobba ihop i framtiden, säger Therese Sjögran till en tårögd Lotta Schelin. 

Marika Domanski Lyfors tog tillfället att blicka tillbaka på en unik landslagskarriär.

– För fjorton år sedan ringde jag Lotta när vi spelade med Algarve cup med U23-laget. Hon trodde inte att det var sant att hon skulle få vara med då. Jag är otroligt stolt över att jag kunnat få vara en del av Lottas fantastiska karriär. Hon har varit en ikon och betytt otroligt mycket för svensk fotboll, säger Marika Domanski Lyfors.

– Det är en stor ledare på planen. Vi har inte haft så många spelare som Lotta förut. En stor spelare med fin teknik och ett fantastiskt djupledsspel. Jag är naturligtvis ledsen för att det slutar så här.