Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Talar ut: "Vågade inte prata om det"

Foto: DAVE WINTER / ICON SPORT / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: KERSTIN JOENSSON / AP

Som 13-årig blev Patrice Evra utsatt för sexuella övergrepp. 

Nu talar fransmannen ut om det han tvingades gå igenom. 

– Jag kände mig som en fegis för jag vågade inte prata om det, säger Evra enligt The Times. 

Patrice Evra har spelat i det franska landslaget och var en nyckelfigur när Manchester United vann Champions League 2008. Evra har även vunnit Premier League med storklubben och Serie A med Juventus. 

Nu berättar 40-åringen att han utsattes för sexuella övergrepp av en lärare när han var 13 år gammal. I en intervju med The Times berättar forne vänsterbacken att han brukade sova hos läraren för att inte behöva pendla så långt till skolan. Det var också då som läraren tvingade in sig i Evras sovrum. Evra höll det hemligt hela tiden, även för sin mor, men i samband med släppet av fransmannens självbiografi, så berättade Evra för sin mamma om vad han hade tvingats gå igenom. 

– Hon blev jätteledsen såklart. Men sen sa hon: ”du måste anmäla honom (läraren), annars kommer jag göra det. Om han lever fortfarande så kommer jag döda honom”. Det är mycket ilska från mammas sida och från hela min familj, säger Patrice Evra enligt ESPN.  

Patrice Evra: ”Kände mig som en fegis”

Evra, som ansågs vara en av världens bästa ytterbackar när han var aktiv, berättar vidare att han skämdes och därför ville han hålla det hemligt. Nu vill han dela med sig av sin historia för att hjälpa andra utsatta. 

– Jag vill inte att någon ska skämmas, eller tro att de inte vågar. Det handlar inte om att vara modig, det handlar om att berätta när man känner sig redo. 

– Jag vill se till att alla barn därute inte klandrar sig själva eller skäms för att de inte berättar. Jag kände mig som en fegis i många år, för jag vågade aldrig prata om det. Det var något tungt i mitt hjärta. Nu gör jag det inte för min skull, utan för andras. 

TV: Lukakus uppmaning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.