Yussuf Poulsen och hans Danmark blev mållösa. Foto: LARS MOELLER / AFP SCANPIX DENMARKYussuf Poulsen och hans Danmark blev mållösa. Foto: LARS MOELLER / AFP SCANPIX DENMARK
Yussuf Poulsen och hans Danmark blev mållösa.  Foto: LARS MOELLER / AFP SCANPIX DENMARK
Lagen möts igen i Dublin på tisdag. Foto: GREENWOOD/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / GREENWOOD/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURESLagen möts igen i Dublin på tisdag. Foto: GREENWOOD/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / GREENWOOD/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES
Lagen möts igen i Dublin på tisdag. Foto: GREENWOOD/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / GREENWOOD/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/I REX FEATURES

"Tråkigaste matchen i hela fotbollshistorien"

Publicerad
Uppdaterad

Danmark hade lägena - men saknade skärpan. 

Hemmamatchen mot Irland slutade 0-0 och nu väntar en mardrömsmatch i Dublin för Åge Hareides lag. 

Nu sågas laget i danska medier. 

Danmarks förbundskapten Åge Hareide fick på matchdagen ta emot glädjebeskedet att anfallsstjärnan Nicolai Jörgensen skulle kunna spela, trots att han nyligen skadade armen. 

Och med Jörgensen på topp tillsammans med Pione Sisto och Andreas Cornelius i ett tremanna-anfall började Danmark playoffmötet mot Irland bäst. 

Och de vaskade fram två riktigt heta chanser i den första halvleken. 

Pione Sisto blev syndabock - missade drömläge

Mittfältsdirigenten Christian Eriksen trixade sig fram och fick till ett avslut från snäv vinkel och Darren Randolph kunde bara boxa ut bollen i straffområdet. 

Där kom Cornelius som tryckte bollen mot mål i öppet läge, men på något sätt hann Randolph tillbaka och limmade skottet. 

Kort därefter fick Sisto ett ännu hetare läge. Ännu en gång var det en retur som dök ner framför fötterna på Celta Vigospelaren och han behövde bara lägga in bollen i öppet mål, men skottet blev helt misslyckat och gick utanför. 

"Han bränner läget på ett pinsamt sätt", skriver Ekstrabladet

I slutet av den första halvleken fick även Irland ett bra läge, men Kasper Schmeichel stod pall. 

Irland stängde igen matchen

I den andra halvleken kunde ett väldigt samlat irländskt försvar stänga igen och strypa det danska anfallsspelet. Danskarna ägde boll, men irländarna låg rätt och kom upp i ett par kontringar. 

I det absolut slutskedet av matchen pressade Danmark på rejält och fick ett par chanser, men mer än så bjöds det inte på i Parken på lördagskvällen. 

Matchen slutade 0-0 och nu väntar en stentuff match i Dublin för det danska laget på tisdag. 

Sågningen efter Danmarks match

Det danska laget får nu en hel del kritik i de danska medierna. 

"På en fotbollskväll som inte kommer att ta plats i historieböckerna så höll flera danska spelare inte måttet", skriver Ekstrabladet

"Det är Irland som lämnar Parken som vinnare. Det är en besvikelse, precis som det danska spelet", skriver BT.

Och även utanför de danska gränserna så riktades det kritik. Då inte specifikt mot Danmark, utan snarare på underhållningen. Den rumänska fotbollsreportern Emanuel Rosu kallar matchen för "en av de tråkigaste i fotbollshistorien".

https://twitter.com/Emishor/status/929473274853187600
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag