Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen försvunnen: ”Kan inte förstå det”

Här är några av dagens största sportnyheter.
Foto: Finländska polisen/Twitter

Miikka Leinonen, finsk försvarare i Grankulla IFK, är försvunnen sedan i fredagsmorse. 

– Det är verkligen sorgligt. Jag kan inte förstå det, säger Grankulla-tränaren, Jari Europaeus, enligt finska tidningen Ilta Sanomat.

Det var i söndags som den finska polisen gick ut med att Leinonen var försvunnen. Där skrev de att han senast sågs till på en buss, klockan 01.00 i fredagsmorse. Enligt tidningen Iltalehti så hade 20-åringen varit på fest tidigare under kvällen. Den lokala polisen har gått med namn och signalement på Leinonen, men ännu har inga nya uppgifter framkommit (torsdag, 10.30). 

– Det är verkligen sorgligt. Jag kan inte förstå det, säger Grankulla-tränaren Europaeus enligt Ilta Sanomat.

”Osäkerheten är det värsta”

Grankulla IFK spelar i Finlands näst högsta division, och Leinonen har tillhört klubben sedan i fjol efter att han lämnade FC Espoo. Han har tidigare representerat Finlands U18-landslag. Enligt polisens beskrivning så är Leinonen en 180 centimeter lång man med blont hår.

– Låt oss hoppas att allt går bra. Han skulle fortfarande kunna ha en fantastisk karriär framför honom, med det är det minst viktiga här.

– Jag är själv förälder och jag vet hur hemskt det här är. Osäkerheten är det värsta, säger Europaeus. 

”En chock för mig och laget”

Under måndagen genomförde Grankulla lagets första träning sedan Leinonens försvinnande. Enligt Europaeus så har laget pratat igenom det grundligt. 

– Vi har diskuterat i laget. Allt vi kan göra är att hoppas för grabbens familj. Det är en chock för mig och laget, så klart, men det värsta är osäkerheten som Miikas föräldrar måste känna. Jag kan inte ens föreställa mig hur ett försvinnande av ens eget barn skulle kännas. 

https://twitter.com/LUpoliisi/status/1226612813596155906

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.