Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen chockades: ”Alla är monster här”

Sportklubben – 13 november
Foto: JOéDSON ALVES / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Den hyllade Barcelona-talangen Pablo Moreno gjorde en uppmärksammad flytt till Juventus förra sommaren. 

Nu berättar 17-åringen om chocken som mötte honom i den italienska ligan. 

– Fysiskt sett är alla monster här, säger Moreno till AS

Den Granada-födde fotbollsspelaren är en av alla talanger som lämnat Barcelona-akademin La Masia innan klubben hunnit lägga beslag på dem. Pablo Moreno blev under sin tid i talangfabriken en av Barcelonas mest uppmärksammade unga spelare, efter att ha gjort över 200 mål i klubbens ungdomslag. 

The Guardian utser Moreno till en av världens just nu bästa fotbollstalanger, och The Athletics Jack Lang har jämfört honom med Serie A-ikonen Filippo Inzaghi. 

Marca skriver att talangen redan som 14-åring kallades upp till det spanska U16-laget, och utmärkte sig under samma period för en ovanligt stark dedikation och disciplin. Moreno grät ibland när han behövde lämna planen, och ska medvetet ha undvikit läsk från tidig ålder. 

Morenos framfart i Barcelona, och Spaniens ungdomslandslag, väckte enligt AS stort intresse hos flera europeiska klubbar, men förra sommaren blev det till slut Juventus som värvade honom för runt 30 miljoner kronor. 

Moreno var nyligen en del av det spanska landslag som spelade U17-VM i Brasilien. Laget blev utslaget i kvartsfinal mot värdnationen. 17-åringen från Granada bidrog med ett mål och två assist i turneringen. 

Stödet från Ronaldo

I Juventus har Pablo Moreno främst spelat för U23-laget och i Uefa Youth League. Han fick sitta mot bänken i Serie A-mötet med Genoa i våras, när Cristiano Ronaldo inte var tillgänglig. Moreno tränar flera gånger i veckan med Juventus A-lag, och har berättat för AS om stödet från just Ronaldo. 

– Han är en väldigt bra person, han pratar med mig och hjälper mig mycket. Som professionell är han tio av tio. Han har varit min idol sedan jag var liten, jag beundrar honom mycket. 

Den 17-årige anfallaren har även berättat om den största skillnaden mellan spelet i La Masia, och det som väntade i Italien. 

– När jag kom till Juve kostade det mig mycket. Jag kom från tiki-taka, och här är allting mer fysiskt. Fysiskt sett är alla monster här. Om du inte går in hårt i duellerna kommer du att ramla. 

https://www.instagram.com/p/BqacHNYlsgQ/https://www.instagram.com/p/ByBQpqDlSWT/