Syriens VM-dröm krossad i rysaren

Publicerad

Hit men inte längre.

Syrien skrev historia när de tog sig till playoff i Asiens VM-kval, men väl där tog det stopp.

Australien vann avgörandet mötet med 2-1 efter förlängning.

Det var starka känslor för de syriska spelarna på plan efter förlusten.

När Syrien avgjorde i sista minuten mot Iran började kommentatorn gråta i sändning. Aldrig förut har landet tagit sig till playoff i ett VM.

Nu är drömmen om att ta sig hela vägen till ett VM-slutspel krossad.

Första matchen i playoffomgången på Syriens hemmaplan slutade 1-1 , men i dag förlorade de mot Australien på bortaplan.

Sista chansen – stolpskott

Efter full tid stod det 1-1 även i den här matchen, och den gick till förlängning. Segermålet kom på nick i 109:e minuten, av förre Premier League-stjärnan Tim Cahill.

I sista minuten fick Syrien chansen att kvittera till 2-2, då de fick en frispark bara några meter utanför straffområdet. Omar Al Somah tog frisparken, och fick till ett riktigt hårt skott som Australiens målvakt inte var i närheten av – men den tog i stolpen.

Tim Cahill blev stor hjälte för Australien.Foto: DAVID MOIR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Austarliens stjärna Tim Cahill blev matchhjälte, då han gjorde båda målen för sitt land i matchen. Slutresultatet blev 2-1 till Australien, som därmed är vidare till nästa playoff.

I nästa runda ställs de mot femman i det Nord- och centralamerikanska kvalet, som just nu ser ut att bli Panama.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag