Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svindlade lagkamraterna – medan han levde lyxliv

David Cotterill (utan tröja) var en del av Wales succélag i EM 2016.Foto: Darren Staples / REUTERS
Cotterill på fotbollsplanen – i möte med Sverige och Ola Toivonen.Foto: ROBIN NORDLUND / © BILDBYRÅN

David Coterill dras inför rätta av sju tidigare lagkamrater.

Walesaren lurade dem på 400 000 euro mellan 2014 och 2018.

Samtidigt åkte han på lyxsemestrar och gifte sig i en exklusiv park.

David Cotterill dras inför rätta av sju tidigare lagkamrater. Den tidigare walesiske landslagsmannen anklagas för att ha lurat av dem nästan fyrahundratusen euro, skriver Daily Mail

31-årige David Cotterill avslutade karriären i vintras när kontraktet med den indiska klubben Atletico de Kolkata gick ut och nu har det alltså kommit fram att Walesaren blåst flera lagkamrater på pengar mellan åren 2014 och 2018 genom att få dem att att investera i fastigheter och låna ut pengar till honom - lån som han inte betalat tillbaka.

Enligt Daily Mail har alla sju spelarna anlitat juridiska ombud för att få tillbaka sina pengar. Detta efter att Cotterill ”talat aggressivt” till dem när de tagit upp saken direkt med honom. Den största skulden till en spelare är på 120 000 euro, en äldre spelare som fortfarande spelar i en Championship-klubb.

Åkte på lyxsemestrar

Cotterill tycks ha använt sina pengar till minst sagt glamorösa nöjen. 

Bland annat visar hans Instagram-konto bilder på en femstjärnig tillvaro på platser som Mykonos, Ibiza och Paris. Han har också bilder från sitt bröllop i juni 2017 i den exklusiva parken Aynhoe Park i Northamptonshire, där de billigaste bröllopen kostar över tjugotusen euro att arrangera.

Källor till Daily Mail har visat dokument på Cotterills lån. 31-åringen ska enligt dokumenten ha erbjudit snabb avkastning på lånen med pengarna tillbaka inom ett par månader och vinst på mellan tio och tjugo procent.

I ett dokument står det att ”du har gått med på att investera 35 000 euro och kommer få 4000 i vinst, plus investeringen tillbaka. Inom åtta veckor kommer pengarna till bankkontot.” I dokumentet står det också att investeringen kommer gå till en fastighet.

Problem med depression och alkohol

Daily Mail skriver också att Cotterill erkänt att han har skulder till flera spelare och gjort misstag men att han ska försöka reda ut dem. 

Förklaringen till att han inte lyckats betala tillbaka lånen är att det skedde under en period då han led av depression och alkoholberoende. Depressionen pratade han om första gången i december förra året i en intervju med BBC för att några månader senare berätta att han också led av alkoholproblem. Nu har han ekonomiska problem som även gjort att han flyttat hem till sina föräldrar efter att hans äktenskap tagit slut.

David Cotterill spelade den största delen av sin karriär i Championship och gjorde nästan 300 matcher för flera olika lag i serien. 

Det blev även 18 matcher i Premier League och han var dessutom med i det walesiska landslag som gjorde stor succé och tog sig till semifinal i EM-slutspelet 2016. 

https://www.instagram.com/p/BXdTLgkhwei/?utm_source=ig_web_copy_linkhttps://www.instagram.com/p/BdXQTtShQxA/?utm_source=ig_web_copy_link