Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sveriges mystiska besked inför VM-playoff mot Tjeckien

Janne Andersson om Elanga: ”Fantastiskt skicklig”
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: MICHAEL CAMPANELLA / BILDBYRÅN
Marcus Danielson i kamp med Anthony Elanga.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN

Sverige står inför en direkt avgörande playoffmatch till VM om två dagar.

Då kommer oroväckande besked från samlingen – fyra spelare saknas på träningen, däribland Zlatan Ibrahimovic och Marcus Danielson. 

”Vi kommer inte gå in närmare på spelarnas status”, meddelar landslaget.

Det svenska landslaget samlades på måndagen inför semifinalen i VM-playoffet som spelas mot Tjeckien på hemmaplan på torsdag.

Med bara två dagar kvar till dess kommer oroväckande besked från samlingen. Totalt fyra spelare saknas från träning med övriga truppen på tisdagen, meddelar presschefen Jakob Kakembo Andersson.

”Idag deltar alla spelare i kollektiv träning förutom Zlatan Ibrahimovic, Daniel Sundgren, Marcus Danielson och Emil Krafth som saknas av olika skäl. Vi kommer inte att gå in närmre på spelarnas status”, skriver han i ett meddelande.

Sedan tidigare står det ändå klart att Ibrahimovic eller Krafth inte finns tillgängliga till mötet med Tjeckien på grund av avstängning.

Frågetecken för backlinjen

Trots Zlatans frånvaro i semifinalen har förbundskapten Janne Andersson förklarat att han spelar en viktig roll i truppen.

– Han har enorm erfarenhet. Vi tappade rutin efter EM, bara att han finns mer inför den här typen av matcher är stort. Jag ser honom som en halv-ledare som pushar, vägleder och ger tips till våra unga spelare, sa Andersson på måndagens presskonferens.

Läget är dock mer osäkert i försvarsledet. 

Inför matchen mot Tjeckien har Janne Andersson öppnat upp för att det kan innebära att spelare får chansen på ovana positioner i backlinjen.

– Jag tycker att det känns okej. Sedan har jag öppnat för att kanske matcha någon mittback som ytterback men vi får se hur jag gör när vi kommer in i samlingen, sa Andersson när han presenterade truppen förra veckan.

TV: Janne Anderssons besked om Anthony Elanga

Förbundskaptenen svarar på frågan om Elanga kommer få chansen från start

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.