Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sverige föll tungt efter väderkaoset

Matchen sköts upp efter att ett regnväder dragit in över arenan. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ukraina vann matchen med 1-0. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det blev platt fall för Anna Oskarsson och Sverige mot Ukraina. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Först sköts matchen upp på grund av regnkaos.

Sedan åkte de svenska spelarna på en riktig kalldusch.

Ukraina vann VM-kvalmatchen med 1-0 – vilket öppnar för en dramatisk kamp om gruppsegern.  

– Vi måste höja oss otroligt mycket om vi ska ta oss till VM och vinna de matcher som är kvar, säger Kosovare Asllani till TV12. 

De svenska fotbollsdamerna åkte till ukrainska Lviv för att säkra tre viktiga poäng i jakten på direktplatsen till 2019 års VM.

Men det blev en minst sagt tuff uppgift för Peter Gerhardssons gäng. 

En timme innan avspark drog ett skyfall in över arenan, vilket tvingade domarteamet att skjuta upp matchen en halvtimme för att hinna få planen i spelbart skick. 

Och när matchen väl drog i gång var det ingen övertygande start av Sverige. 

Flera spelare slarvade i passningsspelet och den svenska anfallstrion fick inte i gång rörelsen i offensiven.

Något Ukraina utnyttjade. 

I slutminuterna av den första halvleken stod den ukrainska lagkaptenen  Daryna Apanaschenko för en fin soloprestation och kunde trycka in 1-0 för hemmalaget. 

Apanaschenko fintade först bort Magdalena Ericsson för att sedan skjuta in bollen vid bortre stolpen innan Linda Sembrant hann fram för att bryta. 

Ukrainsk skräll 

I den andra halvleken kom Sverige ut på det blöta gräset med tyngda axlar. För att behålla greppet om direktplatsen till VM krävdes seger. 

Men motgången fortsatte. 

Anfallstrion med Sofia Jakobsson, Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius fick inte direkt den ukrainska målvakten att darra. 

I stället var det Ukraina som var närmre både 2-0 och 3-0 i den andra halvleken. Men där kunde Hedvig Lindahl rädda med bland annat en vass benparad. 

Sverige jagade kvittering in i slutminuterna, men fick inte in bollen.

"Sjukt tung förlust"

Förlusten innebär att Danmark nu bjuds in i kampen om direktplatsen till VM. Sverige hade behövt en seger för att behålla försprånget till Danmark. 

Kosovare Asllani var missnöjd med resultatet:

– Det är en sjukt tung förlust. Vi var inte där i dag. Vi var sega i besluten och benen. Vi kommer inte riktigt till de heta chanserna och är besvikna över resultatet. 

– Vi måste höja oss otroligt mycket om vi ska ta oss till VM och vinna de andra matcherna som är kvar, säger Asllani till TV12. 

Nu ligger Sverige och Danmark på samma poäng med två matcher kvar att spela. Sverige ställs mot Ukraina i slutet av augusti medan Danmark möter Kroatien innan en direkt avgörande match om gruppsegern väntat den 4 september i danska Viborg. 

– Nu fokuserar vi på Ukraina i höst. Den vi måste vi vinna för att skapa oss ett hyfsat läge. Vinner vi den räcker det med oavgjort borta mot Danmark, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till TV12.  

 

Sveriges startelva

Hedvig Lindahl –  Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson, Anna Oskarsson, Kosovare Asllani, Hanna Folkesson, Jonna Andersson - Fridolina Rolfö, Stina Blackstenius, Sofia Jakobsson.

Ersättare: Zecira Musovic, Julia Roddar, Amanda Ilestedt, Anna Anvegård, Mimmi Larsson, Olivia Schough, Elin Rubensson.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!