Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sverige nobbar supertalangen

Goran Slavkovski gjorde debut i Inter i helgen. Men i svenska juniorlandslaget är 17-åringen inte välkommen.
Makedonien vill blåsa Sverige på supertalangen Goran Slavkovski, 17, som i söndags gjorde debut för Inter.
- Vi vill ha honom från start i A-landslagets EM-kval den 16 augusti, säger fotbollförbundets generalsekreterare Lacar Nitrowtski.
Men svenska förbundet bryr sig inte.
17-åringen blev med helgens inhopp den yngste utländske spelaren någonsin i Serie A. Men Svenska fotbollförbundet har inte imponerats. - Goran är en spännande forward som har gjort stora framsteg i Inter. Men han är inte aktuell för U21-laget. Det finns andra spelare, säger den assisterande förbundskaptenen Jörgen Lennartsson.

Generalsekreteraren lyrisk

Nu kan Goran försvinna från blågult. Den 16 augusti möter Makedonien Estland på bortaplan i den första EM-kvalmatchen och det makedonska förbundet gör allt för att få med Slavkovski. - De ringer som tokiga hela tiden. Förbundskapten, generalsekreterare, ordförande och journalister, säger Slavkovskis agent Jozo Palac. När SPORT-Expressen får tag i generalsekreteraren Lacar Nitrowtski och frågar om Goran, blir han lyrisk. - Vi är mycket intresserade av Goran och vi ska göra allt som står i vår makt för att få hit honom, redan i EM-kvalets första match. Från start eller på bänken? - Självklart från start.

"Det finns ingen logik"

Tanken är att Goran ska bilda anfallspar med Lazios Goran Pandev. - De tror att de kan ta Makedonien till EM och VM, säger Palac. Om Slavkovski gör en landskamp med Makedoniens A-lag är han förlorad för Sverige. - Goran vill helst spela för Sverige, men de sitter ju och sover där hemma, säger Palac. - Han har spelat för Inters A-lag, kan han då inte ens få spela för Sveriges U21-lag? Det finns ingen logik i det.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!