Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sverige avgjorde sent efter målvaktstavlan

Mušović kommer ut fel på inlägget innan 2-2.
Foto: SVT
Sverige vann matchen med 3-2.
Foto: SVT
Caroline Seger stångar in segermålet.
Foto: SVT

LODZ/STOCKHOLM. Zećira Mušović missbedömde ett inlägg i början av den andra halvleken.

Det gav 2-2 och nerv i matchen.

Sverige skulle dock gå segrande ur matchen efter två sena mål.  

– Så länge jag lär mig av det är jag tacksam, säger Zećira Mušović. 

Stina Blackstenius två mål strax före halvtid gjorde att Sverige hade med sig en 2-1 ledning in i pausvilan i träningsmötet mot Polen under tisdagskvällen. 

– Jättekul att få göra mål, det var ett tag sedan jag fick göra det i landslaget. Så det betyder mycket för mig och det tar jag med mig, säger Blackstenius.

Den andra halvleken började på värsta tänkbara sätt för Sverige. 

Målvaktstavla innan kvitteringen 

Zećira Mušović lämnade sin mållinje, missbedömde ett inlägg och Polens målfarlige anfallare Ewa Pajor - till vardags i Wolfsburg – utnyttjade misstaget och nickade in bollen. 

Och Mušović tar på sig målet efter matchen.

– 2-2-målet är klent ingripande av mig. Jag måste gå tuffare där, säger hon till SportExpressen.

Hur är det när man gör ett sådant misstag?

– Det är så klart tråkigt att släppa in mål. Men samtidigt så är det en liten del av en hel match och det viktiga är att inte låta det påverka det som kommer efter matchen. Man får jobba på det, det är inget som kommer självklart. 

Hon menar att hon kommer starkare ur det hela.

– Men jag är inne i en process och det är en del av lärandet. Så länge jag lär mig av det är jag tacksam, säger Zećira Mušović.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson missade situationen.

– Jag såg det inte, jag såg inte hur duellen såg ut. Det är saker man får titta på naturligtvis och prata med henne om vad anledningen var ihop med målvaktstränaren, säger han.

”Viktigt att kan vända en match”

Blackstenius fick chansen att fullborda sitt hattrick då hon kom fri med målvakten men lyckades inte överlista Katarzyna Kiedrzynek i det polska målet. 

Sverige skulle dock gå segrande ur matchen. 

Lina Hurtig mötte en frispark med huvudet och hittade Caroline Seger som stötte in bollen från nära håll vilket innebar 3-2. Då stod matchuret på 86 minuter.

Lina Hurtig satte sedan spiken i kistan med sitt 4-2 på tilläggstid. 

– Det är viktigt att vi kan känna att vi kan vända en match. Även när de gör 2-2 kommer vi in i matchen och avslutar med 4-2. Att kunna lyfta oss två gånger om – för vi hade inte varit nöjda med att åka härifrån med oavgjort. Positivt för hela laget och vår utveckling, säger Stina Blackstenius.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.