Sverige är klart för semifinal i F19-EM

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Uefa.com

Sverige är klart för semifinal i F19-EM efter 1–0 mot Danmark.

Även platsen i U20-VM nästa år är säkrad.

Tacka Filippa Angeldahl, och Frankrike, för det.

Efter seger i EM-premiären mot värdnationen Israel med 2–0 ställdes det svenska F19-landslaget mot grannlandet Danmark i den andra gruppspelsmatchen.

Ett Danmark som förlorade mot Frankrike i den första omgången, och Sverige visade direkt vilket lag som var det bättre för dagen.

Redan i matchens första minut skapade Sverige en hörna och så fortsatte det.

Målade på straff

De svenska talangerna var de som skapade de flesta och bästa målchanserna under den första halvleken, men det krävdes en straffspark för att spräcka nollan.

Linköping FC:s Stina Blackstenius revs ned i det danska straffområdet innan AIK-spelaren Filippa Angeldahl placerade in straffen, tio minuter innan halvtidsvilan.

I den andra halvleken började Danmark skapa lite chanser för ett kvitteringsmål, men de lyckades aldrig överlista det svenska försvaret med Emma Holmgren mellan stolparna.

Samtidigt gjorde inte heller Sverige några fler mål utan Angeldahls straffmål blev det enda.

Säkrat VM-plats

Något som gör att Sverige är klara för semifinal i mästerskapet då även Frankrike besegrade Israel vilket gör att Sverige och Frankrike nu står på sex poäng med en match kvar att spela. Samtidigt har varken Danmark eller Israel tagit poäng.

Semifinalplatsen innebär samtidigt att Sverige har säkrat en plats i U20-VM nästa år i Papua Nya Guinea.

Sverige möter Frankrike i den sista gruppspelsomgången 21 juli.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.