Foto: Jan Wiriden
 Foto: Jan Wiriden

Svenske tränaren får tuff kritik: "Blir helt fel"

Publicerad

Den sjunde december fick Jan Jönsson sparken som tränare för Rosenborg.

Nu får han tuff kritik av den norske legendaren Steffen Iversen - som menar att svensken var för mesig i sitt ledarskap.

– Jönsson gav oss lillfingret och vi tog hela handen, säger han till norska Adresseavisen.

Det var för knappt två veckor sedan som Rosenborg bestämde sig för att bryta kontraktet med den svenske tränaren Jan Jönsson.

Några dagar senare kom beskedet att Per Joar Hansen skulle ersätta.

Orsaken till att Jönsson fick lämna sades vara att Rosenborg inte spelade tillräckligt underhållande fotboll.

Men nu kommer ytterligare kritik mot svensken.

"Blir helt fel"

Det är legendaren Steffen Iversen - som slutade efter förra säsongen - som menar att Jönsson var allt för snäll.

– Han var helt enkelt för snäll. På en hel säsong var det inte en enda spelare som fick en rejäl utskällning. Varken på träning eller på match. För mig är det ovanligt. Jag kunde till exempel vara förbannad på mig själv och på mina lagkamrater efter en skitträning. Men i stället för att visa var skåpet skulle så kunde jag höra Jönsson säga "Fantastisk träning i dag, killar!". Det blir helt fel, säger Steffen Iversen till norska Adresseavisen.

– Jönsson gav oss lillfingret och vi tog hela handen.

Försvaras av Nannskog

Jan Jönsson själv känner inte igen sig i Iversens kritik.

– Jag har både temperament och kan explodera. Jag kan ryta till. Men om Steffen tycker att jag gjorde det för få gånger så får det stå för honom, säger Jönsson till Adresseavisen.

Han försvaras också av Daniel Nannskog som hade Jönsson som tränare i Stabaek.

– För mig är han en väldigt bra tränare, den typen som man vill ha. Men det krävde att han hade de rätta typerna i spelartruppen. Utifrån det som Steffen säger verkar det som att Rosenborgsspelarna inte har tagit det egna ansvaret som man måste ta. Spelarna måste för fan ta eget ansvar även om tränaren kanske inte är så tuff som man är van vid, säger Nannskog till Dagbladet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag