Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenskarnas succé – dubbla tvåmålsskyttar

Foto: Hollandse Hoogte/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TASS / TT NYHETSBYRÅN / SipaUSA

Det var en fotbollssöndag som bjöd på svensk succé på flera håll ute i Europa. 

Viktor Claesson blev matchhjälte för sitt Krasnodar, och Jesper Karlsson stod för en läcker volley när också han stod för dubbla fullträffar.

Söndagen bjöd på en svensk succé i dubbel bemärkelse ute i fotbollseuropa.

Victor Claesson blev med sina två mål hjälte för sitt Krasnodar i toppmötet med Sotji i den ryska ligan, och utsågs även till matchens bästa spelare. Claesson nätade för andra matchen i rad och har nu gjort tre mål denna säsong.

Det blev stor succé även för Jesper Karlsson i AZ Alkmaar, när den svenske yttern också han stod för två mål inom loppet av fyra minuter. Det andra målet var en riktig delikatess i form av en volley strax utanför straffområdet som gick i nät tätt intill stolpen, och svensken var i allra högsta grad delaktig i lagets 3-1-vinst över Sparta Rotterdam.

Karlsson har hittills denna säsong stått för sju mål i ligaspelet i Nederländerna, och i mötet med Sparta Rotterdam hade han även ett tredje mål i nät som dock dömdes bort efter videogranskning.

Umit Aras nickar Dalkurd till superettan – 1-1 räckte inte för Gais

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.