Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenskan hyllas över världen efter sitt mål

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Magdalena Erikssons fantastiska bicycletamål väcker uppmärksamhet över hela världen.

Nu hyllas svenskan av sin tränare – Emma Hayes.

– Hon är verkligen en ledare på planen, säger hon om Magdalena Eriksson till Chelseas hemsida.

Cupmästarinnorna Chelsea – med Magdalena Eriksson, Hedvig Lindahl och Jonna Andersson – hade inlett säsongen knackigt med fyra oavgjorda på sex matcher.

Men mot Liverpool i söndags tog laget en blytung trepoängare.

Och det var tack vare Magdalena Eriksson – och hennes fantastiska mål. Svenskan tog emot bollen i straffområdet, kickade upp den och drämde till den med sin beryktade vänsterfot till 1-0.

Målet väckte rubriker över hela världen - från England till Sydamerika och USA.

"En helt fantastisk prestation", skriver Guardian.

"Otroligt cykelspark av svenskan", skriver ESPN Deportes.

"Hon har varit fantastisk"

Det blev också matchens enda mål. Nu hyllas svenskan av sin tränare Emma Hayes.

– Jag vet att målet kommer få all uppmärksamhet och det är välförtjänt. Men jag vill också understryka hur fantastisk hon har varit överlag, säger Hayes till Chelseas hemsida.

– Hon är verkligen en ledare på planen och man kunde se på alla lagkamraternas reaktion hur uppskattad hon är av alla, säger Emma Hayes.

Eriksson är också en kugge i det svenska landslag som möter England i Rotherham på New York Stadium den 11 november. Matchen blir en viktig förberedelse sommarens VM-slutspel.

Världstrean England är också kvalificerade för sommarens mästerskap så en tuff utmaning väntar landslaget.

SVERIGES TRUPP

Målvakter: Hedvig Lindahl, Chelsea, Zecira Musovic, Rosengård, Cajsa Andersson, Piteå.

Försvarare: Jonna Andersson, Chelsea, Mia Carlsson, Kristianstad, Magdalena Eriksson, Chelsea, Hanna Glas, Paris SG, Linda Sembrant, Montpellier, Nathalie Björn, Rosengård, Amanda Ilestedt, Potsdam, Jessica Samuelsson, Arsenal.

Mittfältare/anfallare: Kosovare Asllani, Linköping, Caroline Seger, Rosengård, Elin Rubensson, Göteborg, Julia Karlernäs, Piteå, Olivia Schough, Göteborg, Sofia Jakobsson, Montpellier, Stina Blackstenius, Montpellier, Anna Anvegård, Växjö, Julia Roddar, Göteborg, Hanna Folkesson, Rosengård, Lina Hurtig, Linköping, Julia Spetsmark, Djurgården, Fridolina Rolfö, Bayern München.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.