Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska utlandsproffset testad positivt för corona

Foto: ANDERS KJæRBYE / FODBOLDBILLEDER BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

För två dagar sedan satte Simon Hedlund 2-0 för Bröndby mot Nordsjälland. 

Nu har han testat positivt för coronaviruset tillsammans med sin lagkamrat Samuel Mraz. 

– Båda är symptomfria, säger klubbläkaren Jonas Vestergaard till Bröndbys hemsida

27-åriga Simon Hedlund var rubrikernas man i Danmark i början av juni när han stod över en ligamatch mot Horsens för att resa till Skåne och gifta sig. 

Han fick hård kritik av en landets främsta fotbollstyckare, Stig Töfting, som sa: 

– Jag tycker det är oprofessionellt stå över en match när man är fotbollsproffs. Det kanske var så att bröllopet ursprungligen låg utanför säsongen. Men i den här situationen kunde det ha flyttats, sa han då. 

Simon Hedlund har testat positivt för covid-19

Bröndby hade dock inga problem med att Hedlund stod över en match och han är tillbaka i Bröndsbys startelva. Han spelade hela matchen i derbyt mot FC Köpenhamn och i förrgår satte han 2-0-målet när Bröndby slog FC Nordsjälland. 

Men nu är han satt i karantän då han och lagkamraten Samuel Mraz testat positivt för coronaviruset covid-19.

– Båda spelarna är symptomfria, men vi följer protokollet noga och det innebär att de båda spelarna ska stanna hemma i sju dagar efter taget test (som var i går). Även om alla andra spelare testade negativt så ska de testas på nytt för att eliminera alla tvivel, säger klubbläkaren Jonas Vestergaard till Bröndbys hemsida. 

Hedlund och Mraz kommer att missa helgens match mot AaB, men om de återhämtar sig väl så kan det vara aktuellt för dem att spela redan mot Nordsjälland den 9 juli. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.