Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska Spel agerar efter förbundets uppmaning

Foto: TOMAS LEPRINCE

Svenska Spel stoppar allt spel på division 2 södra Svealand efter en uppmaning från Svenska fotbollförbundet (SvFF).

SvFF misstänker att 13 vårmatcher i serien var uppgjorda och det statliga spelstoppet gäller tills vidare.

”Vi arbetar dagligen för att säkerställa att de spelobjekt vi erbjuder våra kunder är fria från manipulation. I dialog med fotbollförbundet har vi uttryckt vår oro kring division 2 södra Svealand och när antalet misstänka matcher är så pass många att integriteten för hela serien kan ifrågasättas ser vi ingen annan lösning är att stoppa allt spel”, säger Dan Korhonen, chef för sportbetting och spelsäkerhet på Svenska Spel i ett pressmeddelande.

”Det går inte att blunda”

Det var på onsdagen som Håkan Sjöstrand, SvFF:s generalsekreterare, uppmanade spelbolagen att stoppa spel på serien efter att 13 matcher under vårsäsongen misstänks ha varit uppgjorda. På torsdagen införde statliga Svenska Spel sitt stopp.

– Det går inte att blunda för de problem vi ser. Eftersom vi inte längre kan garantera att de kvarvarande matcherna i serien avgörs enligt sportslig rättvisa vill vi att spelbolagen omedelbart stoppar allt spel på serien, sade Sjöstrand till Dagens Nyheter.