Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Landslaget kallar in extra grupp spelare

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Landslaget agerar efter coronautbrottet i EM-truppen.

Enligt uppgifter till SportExpressen har landslagsledningen bestämt sig för att kalla in extraspelare som inom kort kommer att börja träna vid sidan av den ordinarie truppen.

Beslutet kommer efter några dramatiska dagar för det svenska landslaget. Först testades Dejan Kulusevski positivt för covid-19 i tisdags, därefter även Mattias Svanberg.

Under onsdagens träning saknades även Pontus Jansson, som kände sig ”hängig” på morgonen, men testade negativt för coronaviruset.

Nu agerar landslagsledningen.

Enligt uppgifter till SportExpressen gör man på samma sätt som Spanien – där både Sergio Busquets och Diego Llorente testat positivt för viruset de senaste dagarna – och kallar in extraspelare i en parallell grupp som ska träna ihop och vara redo att ansluta till EM-truppen.

Janne Andersson håller presskonferens

Spelare som exempelvis Carl Starfelt, Joakim Nilsson och Jesper Karlsson, som alla nyligen figurerat i Janne Anderssons trupp, lär ligga bra till för att kallas in. Eventuellt kan Sverige även följa det spanska landslagets drag att kalla in spelare från U21-landslaget, som är samlade.

– Vi säger ingenting om det just nu. Janne Andersson kommer att komma till presskonferensen vid 14.30, säger landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson.

Hur många spelare gäller det?

– Janne Andersson finns tillgänglig vid presskonferensen. Där kan ni ställa alla frågor ni vill.

Landslaget kom under torsdagsmorgonen också med positiva besked ur sjukdomssynpunkt: Under onsdagen genomförde man PCR-tester på samtliga spelare och ledare. Resultaten var uteslutande negativa.


LÄS MER: Så skriver Spanien om svenska coronakaoset

LÄS MER: Kritiken mot Sveriges EM-kostymer: ”Man blir ledsen”

GUIDE: Allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.