Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svenska kritiken: ”Måste bli bättre”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

SENEC. Slovakien såg på papperet ut att vara en lätt uppgift för Sverige i VM-kvalet. 

Men det slutade med en knapp seger, 1–0. 

Och nu är de svenska spelarna självkritiska. 

– Vi hade inte tempo och tillräckligt bra rörelse, det måste bli bättre, säger Caroline Seger inför tisdagens VM-kval mot Georgien. 

I går kväll spelade Sveriges damlandslag i fotboll den första matchen efter OS, och det borta mot Slovakien. Det var också den första VM-kvalmatchen för svensk del. 

Sverige, som efter OS är tvåa på världsrankningen, gick in som storfavorit mot 45-rankade Slovakien. 

Men trots att Sverige började starkt och Fridolina Rolfö gjorde 1–0 redan i den tionde matchminuten så hade Sverige svårt att få spelet att stämma. 

Och Rolfös mål blev matchens enda. 

– Offensivt och rent spelmässigt har vi betydligt högre krav på oss. Det var ribba ut och stolpe ut, säger Magdalena Eriksson som menar det att det måste ske en förändring i spelet inför tisdag då man möter Georgien i VM-kvalet. 

– Mot Slovakien var det svårt att komma till chanserna och när man väl fick dem så satt de inte, och det måste vi verkligen jobba på.

”Måste analysera det”

Sveriges lagkapten Caroline Seger var inte heller hon nöjd med insatsen mot Slovakien.

– Vi hade inte tempo och tillräckligt bra rörelse, det måste bli bättre. Men ibland är det sådana här matcher, det är bara att deppa ihop och analysera det och bli bättre. 

Förbundskapten Peter Gerhardsson menar att det fanns brister i det svenska spelet som måste bli bättre mot Georgien. 

– Vi har en hel del att lära inför mötet med Georgien. Inspel och inläggsdelen var inte tillräckligt bra, det var för mycket bollar som gick till målvakten och det måste vi kolla på, säger Gerhardsson och fortsätter: 

– Vi måste bli effektivare mot Georgien, vi kommer få ännu mer lägen då. Det kommer stå tio stycken i och runt straffområdet, så vi måste komma runt på kanterna och lyckas lösa de små passningarna mellan varandra. 

VM-kvalmatchen mot Georgien spelas på tisdags i Göteborg. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.