Foto: Annika Af Klercker
 Foto: Annika Af Klercker

Svennis om Ukraina: "Det här kan bli något"

Publicerad

Sven-Göran Eriksson, 64, är huvudfavorit till att ta över Ukrainas landslag.

I går hade Svennis ett första möte med Ukrainas fotbollsförbund.

- Det här är ett stort jobb, det här kan bli något, säger Sven-Göran Eriksson till SportExpressen.se.

I tre veckor har förhandlingar pågått mellan Sven-Göran Erikssons agentrepresentanter och det ukrainska fotbollsförbundet.

"Kändes väldigt bra"

Nu kan SPORT-Expressen berätta att den svenske tränarprofilens första möte med förbundet avverkades i går i Kiev - och att han nu kommer närmare jobbet som ny förbundskapten.

- Det kändes väldigt bra. Det här är ett stort jobb, det kan bli något. Nu är det bara att avvakta, säger Svennis i sin första kommentar efter den första arbetsintervjun hos förbundet.

Enligt uppgifter i Ukraina står jobbet mellan Svennis och Mychajlo Fomenko som även sitter med i förbundets sportkommitté.

Tre namn redan strukna

I förra veckan strök förbundet namn Felix Mahat, Aleksander Zavarov och Roberto Di Matteo på sin önskelista över heta tränarnamn.

I nästa vecka tar förbundsstyrelsen beslutet när det gäller landslagets nya förbundskapten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag