Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svennis dementi: ”Det stämmer absolut inte”

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Svennis tackar nej till förbundskaptensjobbet för Irak. Enligt flera uppgifter beror det på att han mottagit mordhot.

”Vi kommer inte vara tysta om hoten mot Sven-Göran Eriksson”, skriver Irakiska fotbollsförbundet i ett uttalande.

– Det stämmer absolut inte, säger Sven-Göran Eriksson till SportExpressen.

SportExpressen kunde tidigare under sommaren avslöja att Sven-Göran Eriksson var nära att ta över som irakisk förbundskapten. 

– Vad det leder till får vi se, men jag hoppas på att få ett nytt jobb, sa Sven-Göran Eriksson då.

Svennis, som tidigare tränat storklubbar som Lazio, Benfica och Roma och varit förbundskapten för England, Mexiko och Elfenbenskusten, var högaktuell för ett nytt jobb och Kamerun ryckte också i honom. Men under de senaste dagarna har det mesta pekat på att Irak varit närmast att knyta åt svensken.

Nu kommer flera uppgifter om att Sven-Göran Eriksson tackat nej till den Irakiska förbundskaptensrollen. Det efter att han fått motta mordhot.

Något som SVT var först med att rapportera om.

”Kan vara andra länder inblandade”

Enligt arabisktalande medier som Alsumaria och Arabyoum har Sven-Göran Eriksson fått motta dödshot i samband med att han kommit närmare ett Irakiskt uppdrag. Irakiska förbundet har gått ut i ett pressmeddelande och bekräftat att de tillsammans med Eriksson avslutat förhandlingarna efter dödshoten. 

”Hoten mot den svenska tränaren Sven-Göran Eriksson får inte gå omärkbart förbi då liknande situation uppstått två gånger tidigare med Dzamal Hadziabdic och Slavoljub Muslin”, skriver det Irakiska fotbollsförbundet.

–  Vi ville ha en kvalificerad tränare som skulle lyfta vårt landslag, men det kan vara så att flera andra länder ligger bakom detta, säger Ghalib Al-Zamili, styrelsemedlem i irakiska fotbollförbundet, till Sky Press Iraq.

Två gånger tidigare har intressenter till den irakiska förbundskaptenspositionen blivit mordhotade. Båda gångerna hoppade de av förhandlingarna. Det irakiska förbundet vill nu ta det hela vidare till regeringsnivå. De ska också ha försökt övertala Eriksson om att de och regeringen hade resurser nog att skydda honom.

Svennis: ”Stämmer absolut inte”

Svennis dementerar själv uppgifterna. 

– Jag blev erbjuden jobbet som förbundskaptenen i Irak, och det var intressant. Men sedan ångrade jag mig av privata skäl, mer än så vill jag inte säga, säger Sven-Göran Eriksson.

Enligt arabisk media ska du ha blivit utsatt för hot.

– Det stämmer absolut inte. Och det varit inte heller det irakiska förbundet som skötte förhandlingarna dåligt, utan det var jag som drog mig ur.

Har du något annat tränarjobb på gång?

– Det var aktuellt med förbundskaptensjobbet i Kamerun men det drog ut på tiden och kändes inte rätt till slut. Vi får se om det dyker upp något annat jobb. Men tills dess har jag det bra, och jag mår bra.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!