Premium:

”Svårt att leva det livet när någon annan mår dåligt”

ÅLBORG. Är glaset halvfullt eller halvtomt när man tvingas avsluta sin karriär redan som 28-åring? Hur lång tid tog det för Oscar Hiljemark att inse att han inte riktigt hade något annat val? 

Och hur har livet förändrats sedan han i stället tog jobb som assisterande tränare i den sista klubben han representerade som spelare? 

– Jag var nog inte den bästa versionen av mig själv de sista månaderna. Vilket jag känner att jag kan vara nu, berättar han. 


Therese Strömberg har träffat Oscar Hiljemark som berättar om smärtan som ledde fram till slutet på karriären, turbulensen i Italien där familjen fick lämna hemmet i Palermo av säkerhetsskäl, landslagslyftet som aldrig kom och nya livet som tränare och småbarnspappa.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Välkommen till Premium!

För bara 79 kr/mån får du tillgång till alla artiklar. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid. Nyhet! Nu ingår även alla artiklar på amelia.se och alltommat.se i din prenumeration.

Utvald livesport ingår!

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.