Premium:

”Svårt att leva det livet när någon annan mår dåligt”

ÅLBORG. Är glaset halvfullt eller halvtomt när man tvingas avsluta sin karriär redan som 28-åring? Hur lång tid tog det för Oscar Hiljemark att inse att han inte riktigt hade något annat val? 

Och hur har livet förändrats sedan han i stället tog jobb som assisterande tränare i den sista klubben han representerade som spelare? 

– Jag var nog inte den bästa versionen av mig själv de sista månaderna. Vilket jag känner att jag kan vara nu, berättar han. 


Therese Strömberg har träffat Oscar Hiljemark som berättar om smärtan som ledde fram till slutet på karriären, turbulensen i Italien där familjen fick lämna hemmet i Palermo av säkerhetsskäl, landslagslyftet som aldrig kom och nya livet som tränare och småbarnspappa.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.