Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svaret: ”Jag har ingen kontakt med honom”

Magdalena Eriksson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Magdalena Eriksson gick ut och kritiserade det svenska herrlandslagets bristande engagemang i Qatar-frågan. 

Och fick svar från Victor Nilsson Lindelöf som undrade om hon lyssnat på honom. 

Nu kommenterar Eriksson situationen. 

– Jag vill inte tvinga någon att gå ut att tycka något om man inte vill det, säger Eriksson. 

Den svenske landslagsstjärnan Magdalena Eriksson, till vardagas lagkapten i Chelsea, gick tidigare i november ut i en kolumn i Inews och kritiserade kommande herr-VM i Qatar. 

”Som en homosexuell kvinna skulle jag aldrig vilja åka till Qatar”, skrev Eriksson bland annat och uttryckte också sin besvikelse över att det svenska herrlandslaget inte tagit tydligare ställning i frågan. 

Kort efter fick det svenska herrlandslagets kapten Victor Nilsson Lindelöf, i samband med samlingen i Sevilla, svara på Magdalena Erikssons kritik: 

– Jag tycker att vi har pratat om frågorna och sagt vad vi tycker och tänker. Jag vet inte om hon har hört det och vad hon i så fall tycker att jag skulle ha gjort annorlunda, sa Lindelöf då

Nu kommenterar Magdalena Eriksson situationen för första gången. 

– Jag uppskattar att diskussionen har tagit vid där jag slutade. Jag kände att jag fick sagt mycket i kolumnen. Och jag tycker det är jättebra att frågorna blir belysta. Hur situationen ser ut i Qatar, alltifrån HBTQ-frågor till hur arbetarna har det, säger Eriksson som inte har haft någon kontakt med Nilsson Lindelöf.

”Vi har ingen kontakt alls”

– Jag har ingen kontakt med honom alls. Men jag vill förtydliga att det jag skrev i kolumnen var en uppmaning till spelare som känner att det har något att säga att göra det. Jag vill inte tvinga någon att gå ut att tycka något om man inte vill det. 

– Det är väldigt viktigt för mig att det ska kännas rätt för den personen, och jag menar inte att någon ska göra det om man inte har en tydlig ståndpunkt. 

”Som homosexuell skulle jag aldrig göra det”

Eriksson har dessutom fått svar av självaste Fifa presidenten Gianni Infantino på sin kritik mot Qatar-VM, och uppmanades även att åka till Qatar, något som Fotbollskanalen har rapporterat om. 

– Han har sin agenda och behöver säga de där sakerna. Men som jag har sagt tidigare, man kan påverka på så många olika sätt var man än är fysiskt i världen, säger Magdalena Eriksson. 

– För mig personligen handlar det om att det är kriminellt att vara homosexuell i Qatar och där för skulle jag som homosexuell inte välja att åka på semester till Qatar. Det är ganska enkelt, och det kommer inte att förändras för vad han säger. 

TV: Kritiken mot Ballon d'Or

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.