Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svaret från Zlatan – som Björklund vägrar berätta

Jan Björklund har nyligen tillträtt som ny ambassadör i Italien. 

Och han behövde inte vänta länge på besöket från Zlatan Ibrahimovic. 

– Det är egentligen han som är den stora ambassadören i Italien, säger den tidigare partiledaren som frågade Zlatan om en eventuell landslagscomeback. 

Jan Björklund avgick som Liberalernas partiledare 2019. Därefter gjorde han en comeback inom försvaret innan det stod klart att han tar över som Sveriges ambassadör i Italien. 

Den tidigare partiledaren och ministern tillträdde i början av december och det dröjde inte länge innan han fick celebert besök på ambassaden i Rom.  

På fredagen lade Björklund ut en bild på Twitter med en av Italiens största personligheter – Zlatan Ibrahimovic. 

Störste svensk-italienaren sen Grenoli. Finbesök på ambassaden idag. Zlatan reste ner från Milano till Rom, för även fotbollsproffs kan behöva nytt pass”, skrev Björklund.

Jan Björklund om mötet med Zlatan

Milans superstjärna behövde förnya sitt svenska pass och då passade den tidigare politikern på att ta en bild med fotbollsspelaren. 

– Det var väldigt trevligt att träffa honom. Vi pratade om allt möjligt. Han är riktigt stor här i Italien. Det är egentligen han som är den stora ambassadören, haha. Att han fortsätter att ösa in mål som 39-åring är helt fantastiskt. Jag är så imponerad av honom, säger Björklund när SportExpressen ringer upp den italienska ambassaden i Rom. 

Under sommaren avgörs fotbolls-EM. Zlatan Ibrahimovic har öppnat för en comeback, men det finns inget definitivt besked. Under fredagen publicerade Corriere dello Sport en intervju med stjärnan där han pratar om en eventuell comeback i Blågult. 

– Allt hänger på hur jag känner mig. Jag behöver tillföra kvalitet, inte bara mitt namn, sa svensken. 

Björklund frågade honom om en comeback – men vill inte berätta svaret han fick.

– Du får ta det svaret med honom och Janne (Andersson, förbundskaptenen). Det är inget jag kan svara på. 

Vill du ha med honom i landslaget? 

– Haha, jag överlåter den frågan till Zlatan och Janne, säger han och skrattar. 

https://twitter.com/bjorklundjan/status/1350054436706660354

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.