Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svaret efter Zlatans utspel: ”Ett skämt”

Foto: USA TODAY NETWORK / KIRBY LEE-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / JOE NICHOLSON-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA
Foto: LA Galaxy
Los Angeles Galaxys sportchef Jovan Kirovski Foto: Los Angeles Galaxy / Robert Mora/Los Angeles Galaxy / (c) 2013 Robert M

Kontraktet med Los Angeles Galaxy är på väg att gå ut.

Då flörtar Zlatan Ibrahimovic och Ole Gunnar Solskjaer öppet med varandra.

Eller är det bara ett skådespel?

– I mina ögon är det ett skämt, säger MLS-klubbens sportchef Jovan Kirovski, som öppnar för en förlängning med den svenske superstjärnan.

23 mål på 23 matcher.

Samtidigt snart 38 år gammal och med ett kontrakt som går ut om fyra månader. De senaste dagarna har Zlatan Ibrahimovic flörtat med sin gamla klubb Manchester United och hintat om en återkomst i Premier League.

Och visst har det skapat rubriker.

– Jag skulle lätt kunna spela i Premier League. Om United behöver mig så finns jag här. Men jag är ledsen, nu är det Galaxy som har mig, sa svensken efter att ha gjort två nya derbymål mot LAFC.

Svaret från United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer kom relativt omgående.

– Vem vet? Han har mitt nummer. Han har tittat på mitt hus. Vi kan snacka våra modersmål. Om han är seriös, så kommer jag alltid att prata med Zlatan, sa norrmannen till VG.

Samtidigt stängde han i princip dörren för en sensationell återkomst.

– Jag tror inte att det kommer att hända.

Sportchefen om Zlatans framtid

SportExpressen har pratat med Los Angeles Galaxys sportchef Jovan Kirovski, som ger sin syn på den svenske superstjärnans framtid.

– Vi kommer att fatta beslut i slutet av året. Just nu tar vi en dag i taget och fokuserar på nästa match. Vi får se var vi står sen och var Zlatan står när säsongen är slut.

Vill du att han stannar?

– Det är bara att titta på vad han har gjort för klubben… allt handlar om att prestera och det har han gjort - på allra högsta nivå. Så, givetvis. Det är en spelare som levererar varje match, så vi får se hur det går.

Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA

Den senaste tidens hintar om en eventuell återkomst i Premier League tar Kirovski med en nypa salt.

– Jag såg intervjun, men jag tror inte att han var seriös. Jag tolkade det mer som att han slog fast att han var färdig med det där. I mina ögon var det ett skämt, säger han.

Stör det dig?

– Nej, inte alls. Det är mycket grejer runt Zlatan eftersom han är ett av de största namnen i idrottsvärlden, speciellt inom fotbollen. Jag har absolut inga problem med det eftersom han jobbar så hårt varje dag, gör sina mål och presterar på planen. När det kommer till spelare som verkar på en så extremt hög nivå får man räkna med sådana saker.

 

LÄS MER: Nytt Zlatan-mål i ”galnaste matchen för säsongen” 

 

”Zlatan är ett fysiskt fenomen”

Frågan många ställer sig: Håller Zlatan Ibrahimovic, snart 38, fortfarande för europeisk toppfotboll?

Kirovski är svävande i sitt svar.

– Han är ett fysiskt fenomen och hans teknik är inte normal för en så stor kropp. Man behöver inte fokusera på hans ålder, snarare på hans prestationer och han har inte slagit av på takten överhuvudtaget. Han är en unik talang. En normal spelare hade inte presterat på den här nivån vid 38 års ålder, men Zlatan är ingen normal spelare, säger Kirovski.

Amerikanen, som har ett förflutet i just Manchester United och som vann Champions League med Borussia Dortmund 1997, kan inte vara annat än nöjd med svenskens insatser hittills.

Efter fjolårets stora besvikelse, där Galaxy missade sutspelet, hoppas och tror klubben på revansch i höst.

– Zlatan innebär den stora skillnaden för oss. En enorm skillnad. Förhoppningsvis har vi en lång säsong framför oss, för i slutändan spelar vi fotboll för att vinna mästerskapet. Vi tror och hoppas att vi kan göra det, och där är Zlatan Ibrahimovic avgörande, säger Jovan Kirovski.

 

LÄS MER: Bomben: Mauro Icardi flyttar till PSG 

LÄS MER: Mika Zibanejad avslöjar nu sin hemliga kärlek