Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svåra situationen: ”Klart jag tvivlar”

Hedvig Lindahl.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Hedvig Lindahl.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Under sommarens OS gjorde hon stor succé. 

Men i klubblaget Atletico Madrid får Hedvig Lindahl sparsamt med speltid. 

– Det är klart att jag börjar tänka, säger Lindahl och konstaterar samtidigt att hon bara har släppt in ett enda mål när hon har fått chansen under höstsäsongen. 

Hedvig Lindahl, 38, var en av de mest tongivande spelarna i det svenska landslag som tog sig hela vägen till final i sommarens OS. 

Precis innan OS hade Lindahl också gjort klart med en ny klubb då hon skrev på för Atletico Madrid. 

Efter att ha fått chansen i inledningen av den spanska ligasäsongen fick landslagsmålvakten knäproblem, men tillbaka efter det har Lindahl ändå fått finna sig i att sitta mycket på bänken. 

– Jag har släppt in ett mål i den här säsongen, men inte spelat så många matcher, säger Lindahl och utvecklar hur hon ser på sin situation i klubblaget. 

– Jag känner inte att de ser på mig som ett långsiktigt alternativ, och till viss del förstår jag det för min konkurrent är tio år yngre än vad jag är. Jag har pratat med tränaren, men vad han sa kan stanna mellan oss, men det fick mig att känna mig bra och det kändes okej. Men det är en dialog som vi måste fortsätta ha. 

Hedvig Lindahls kontrakt med Atletico Madrig går ut efter säsongen.

– Ingen kontakt har tagits för att förlänga. Och det är klart jag behöver börja tänka, det är snart bara ett halvår kvar på kontraktet och jag har en familj och måste kunna försörja dem.

”Kan hända att jag tvivlar”

Lindahl har tidigare berättat att hon tycker det är tufft mentalt när hon inte får speltid. 

– Det kan hända att jag tvivlar nu också, speciellt när man suttit på bänken. Men jag tycker ändå att jag känner mig stabil, säger Lindahl. 

Trots sparsamt med speltid i Atletico Madrid var Hedvig Lindahl ett av namnen på listan av spelare som presenterades tidigare i veckan och som kan vinna Fifa Awards. 

– Det är klart att det är kul, säger Lindahl om det faktum att hon kan utses till världens bästa målvakt. 

”Hon är en världsmålvakt”

Landslagskollegan Magdalena Eriksson om Lindahls situation:

– Jag tycker att Hedvig förtjänar att vara med på alla sådana där listor. Det var tydligt i OS, hon är en världsmålvakt. Sedan att hon inte får speltid i Atletico, jag vet vilka kvaliteter Hedvig har, vilken otrolig ledare hon är och vilket lugn hon sprider där bak. Och hur viktig hon är för oss i det svenska landslaget. Så det är klart att jag önskar att hon hade fått spela mer. Men jag är jätteglad att hon får sådana här nomineringar. Det förtjänar hon, säger Eriksson. 

TV: Kritiken mot Ballon d'Or

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.