Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supportrarnas ilska - efter poängavdraget

Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Imago Sportfotodienst

Fluminense blev historiska med att åka ur brasilianska högstaligan som regerande mästare – trodde de flesta.

Men ett kontroversiellt poängavdrag mot lilla Portuguesa räddar nu storklubben kvar.

– Det som händer Portuguesa är absurt, säger klubbens president Manuel da Lupa, enligt AP.

Nya protester har brutit ut på de brasilianska gatorna.

Den här gången har supportrar från flera av högstaligans klubbar samlats för att visa sitt missnöje över den brasilianska sportdomstolen STJD.

Under fredagen förkastade STJD klubben Portuguesas överklagan om att man ska straffas med fyra minuspoäng, för att ha använt en icke registrerad spelare i den sista ligaomgången mot Gremio.

"Ett misstag"

Poängavdraget är tillräckligt för att de regerande mästarna, storklubben Fluminense, ska klara sig från nedflyttning och undvika att bli först genom historien att åka ur som regerande mästare.

I stället trillar Portuguesa nu ur högstadivisionen.

Spelaren i fråga är mittfältaren Héverton, som byttes in med tolv minuter kvar av matchen. Beslutet togs enhälligt av ledamöterna i sportdomstolen.

– Portuguesa gjorde ett misstag. Vi behöver tillämpa reglerna, säger ledamoten Decio Neuhaus, enligt AP.

"Absurt"

Besvikelsen är stor i Portuguesa. Hundratals supportrar till klubben hade samlats utanför domstolen i Rio de Janeiro och brast ut i gråt när beslutet meddelades. Och klubben kan nu ta ärendet vidare till högre instanser.

– Den här turneringen är inte över ännu. Vi gjorde vårt jobb på planen. Det som händer Portuguesa är absurt, säger presidenten Manuel da Lupa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.