Supertalangens tuffa tid: ”Klart att det är jobbigt”

Hanna Bennison.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Hanna Bennison.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

KALMAR. Tidigare i år utsågs hon till världens bästa talang. 

Men våren har bitvis varit tuff för Hanna Bennison, 18. 

Och nu är supertalangens framtid oviss. 

– Det är klart att det är en jobbig situation och att jag känner mig osäker på OS, säger Bennison.

Hanna Bennison är en av spelarna i Peter Gerhardssons trupp som just nu befinner sig i Kalmar där det svenska damlandslaget i fotboll genrepar inför OS. 

Den 18-åriga Rosengårdspelaren har hyllats stort av allt från Sveriges kapten Caroline Seger till att hon i våras utsågs till ”världens bästa talang” av den ansedda tidningen Goal. 

Men Bennison har också haft en vårsäsong med sparsamt med speltid i klubblaget. 

– Jag tycker att det har varit tufft och jag vill verkligen spela och utvecklas så det är klart man börja tänka lite på klubbyte, för det känns som det viktigaste är att man får speltid och just nu får jag inte det i Rosengård, säger Hanna Bennison som också är osäker på om hon kommer att ta en plats i den svenska truppen som får åka till OS i Tokyo.

– Det är svårt, men det finns en liten chans så klart. Men självklart blir jag lite osäker gällande OS när jag inte får spela så mycket eftersom man inte syns, och det är till OS man vill. Det har varit jobbigt men jag försöker köra på och göra det bästa av situationen. 

Intresse från England

Everton, i engelska Women's Super League, är en klubb som har visat intresse för Bennison. 

– Det är en av de klubbarna som har hört av sig och visat intresse men inget mer än så. 

Vilka fler klubbar har hört av sig?

– Det är en del, någon i Tyskland och någon i England. 

Vad är viktigt för dig vid ett eventuellt klubbyte?

– Det är att jag får spela mycket framför allt, att det är en bra tränare och en bra miljö att vara i så att man utvecklas. 

Samtal med tränaren

Hanna Bennison tar studenten senare i veckan och samtidigt som hon menar att hon försöker hålla fokus på situationen i Rosengård finns tankarna på en flytt.

– Jag försöker göra mitt bästa i Rosengård och fokusera på det. Men jag tänker mer på det nu när jag snart går ur skolan. Jag har inte bestämt mig helt för att lämna, men det är klart tankarna finns där. 

Hanna Bennison berättar att hon har en dialog med Rosengårds tränare Jonas Eidevall om situationen i klubben. 

– Vi har pratat lite om vad jag kan göra bättre och jag har frågat vad han tycker. Det sporrar att ha den dialogen med honom, för när man inte får spela så vill man veta varför och vad man kan göra bättre det är viktigt för mig, säger Bennison. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.