Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Supertalangen har vaknat ur sin koma

Foto: SANDER KONING / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ROLAND KRIVEC/DEFODI.DE / IMAGO/DEFODI IMAGO SPORTFOTODIENST

Ajax-supertalangen Abdelhak "Appie" Nouri kollapsade plötsligt under en fotbollsmatch och föll i koma.

Nu bekräftar stjärnans familj att han har vaknat och kan kommunicera.  

Den 8 juli 2017, när Ajax spelade en träningsmatch mot Werder Bremen, föll Abdelhak "Appie" Nouri ihop på egen planhalva. Han fördes till sjukhus med ambulanshelikopter och en tid senare kom beskedet att han drabbats av arytmi, rubbningar av hjärtrytmen. Sedan dess har 21-åringen, som spåddes en lysande framtid på fotbollsplan, legat i koma, diagnosticerad med allvarliga hjärnskador. 

Appie Nouri har vaknat ur koman

Men nu har brodern Abderrahim Nouri ett glädjande besked att ge. Nouri är vid medvetande och kan kommunicera med familjen.

– I början var det inte så, när han låg i koma, då var hans ögon stängda, men mer och mer, ända sedan i december, januari, så har han vaknat och nu sker någon form av kommunikation. Man kan säga till honom "Öppna din mun" och "Höj på ögonbrynet" och då gör han det, säger Abderrahim Nouri till holländska NOS.  

Men familjen är helt på det klara att Nouri inte kommer att kunna spela fotboll igen.

– Om jag jämför det med tidigare så är det mycket bättre nu, och hans neurologiska tillstånd är bättre än för några månader sen. Men fysiskt är det tufft, det är uppförsbacke, för han kan inte röra sig, han är helt bunden till sängen, han kan inte röra kroppen överhuvudtaget, bara huvudet, säger Abderrahim Nouri.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!