Foto: Clint HughesFoto: Clint Hughes
 Foto: Clint Hughes
Foto: Peter Powell / Epa / TtFoto: Peter Powell / Epa / Tt
 Foto: Peter Powell / Epa / Tt

Supertabben fixade seger för Liverpool

Publicerad

Liverpool är klart för åttondelsfinal i Europa League.

Hemmalaget avgjorde matchen mot Augsburg redan i fjärde minuten. Men det krävdes en supertabbe.

Liverpool har gått vidare i Europa League efter att ha besegrat tyska Augsburg med 1-0 på Anfield. Det krävdes dock en supertabbe av Augsburg för att det skulle bli något mål i mötet mellan lagen. Redan efter fyra minuter krockade två Augsburg-spelare, Caiuby och Dominik Koh, så illa i eget straffområde när de skulle nicka bort bollen att Koh tog bollen med handen. Domaren blåste straff och James Milner kunde kallt göra 1-0. Det blev det enda målet i det två matcherna mellan lagen. Det första mötet i Tyskland slutade 0-0. Returen på Anfield var mer händelserik och bara storspel från Augsburg-målvakten Marwin Hitz stoppade Liverpool från att göra fler mål. Daniel Sturridge träffade bland annat stolpen. Och Roberto Firmino var oerhört nära att styra in ett inlägg. Men Augsburg var inte ofarliga och i 89:e minuten var Kostas Stafylidis bara decimeter från att sätta en frispark i krysset och föra sitt lag till åttondelsfinal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag