Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tränaren lämnade efter tre (!) timmar

AFC:s ordförande Alex Ryssholm.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

En tidigare storspelare tog över AFC Eskilstuna och ville förvandla klubben till en vacker svan.

Sedan försvann han efter tre timmar.

– Dimitri ville göra en hel del ändringar och efter träningen ansåg han att det skulle göra mer skada än nytta, säger klubbens ordförande Alex Ryssholm till Eskilstuna-Kurriren.

AFC Eskilstuna står för en stabil säsong i superettan efter förra säsongen som länge tillbringades i botten av tabellen. Men trots att laget befinner sig i mitten av tabellen har det varit ruljans på tränarsidan.

Det började med att Özcan Melkemichel fick sparken i juni och därefter tog sportchefen Jawad Al Jebouri över. 

Under tisdagen presenterades sedan Dimitri Tjerysjev, 52, som ny tränare. Som spelare tillhörde han bland annat Dynamo Moskva och han är pappa till Denis Tjerysjev som spelar i Valencia.

Kort besök för Dimitri Tjerysjev

Dimitri Tjerysjev presenterade sig för spelarna och höll i ett träningspass under tisdagen. Han pratade också med Eskilstuna-Kurriren inför träningspasset.

– Det känns bra att vara här och även om det är få matcher kvar i serien hoppas jag kunna göra precis som i H.C. Andersens saga – att förvandla den fula ankungen till en vacker svan, sa Tjerysjev.

Men sagan blev inte längre än tre timmar.

– Dimitri ville göra en hel del ändringar och efter träningen ansåg han att det skulle göra mer skada än nytta för laget i dagsläget. Han menade på att han inte hinner göra dessa ändringar och att det är bättre om spelarna fortsätter på samma upplägg som tidigare då det bara är tio matcher kvar, säger AFC:s ordförande Alex Ryssholm till Eskilstuna-Kurriren.

Sportchefen Jawad Al Jebouri fortsätter nu leda laget men hans dispens för avsaknaden av tränarlicens går ut den 27 september.