Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talar ut om skadehelvetet – dubbla operationer: ”Bröt ihop”

Erik Pärsson i förra veckans träningsmatch mot Mjällby.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Pärssin under tiden i grekiska OFI Kreta.
Foto: INTIME / BILDBYRÅN

I oktober 2019 skadade han korsbandet – och tvingades till dubbla operationer på grund av en infektion.

Nu är förre MFF-talangen Erik Pärsson, 26, tillbaka i Landskrona för spel i superettan.

Inför säsongen berättar han om tiden i Grekland, skadehelvetet, Mjällbys succé – och framtidsplanerna.

– Jag ser framför mig att jag tar upp Landskrona i allsvenskan, säger anfallaren.


Se Landskronas träningsmatch mot Torn med start 18.00 på fredag på SportExpressen Play eller här för dig med Premium! 

Det var i slutet av oktober 2019 som Erik Pärssons korsband gick av.

– Mot Västerås bort fick jag en smäll på foten, jag kände inte så mycket i knät då. Men två dagar senare sa det ”klick” på träningen. Jag trodde aldrig att det skulle vara korsbandet och jag fortsatte jogga när strålningen ned i knät hade släppt, säger anfallaren som då representerade Mjällby.

Efter träningen gjordes ändå en röntgen och anfallaren fick sitt mardrömsbesked.

– När sjukgymnasten ringde fick jag gråten i halsen. Jag ringde mamma och bröt ihop. Sedan grät jag kanske femton minuter, men eftersom jag är en positiv människa orkade jag inte vara ledsen längre. Istället träffade jag upp några polare och gick ut och festade, säger Pärsson med ett skratt.

Där och då kunde han lägga skadan åt sidan, men kort senare blev han smärtsamt påmind.

– Ett tag efter operationen pulserade det i knät och det blev extremt svullet, säger Pärsson.

Han berättar om flera turer på sjukhuset med lång väntetid och inga tydliga besked.

– Jag har aldrig mått så dåligt och då har jag ändå haft körtelfeber. Jag var så blek och när jag kom in för återbesök kom en läkare springande och det blev operation direkt, säger han.

Vad hade hänt?

– Vid första operationen hade de väl använt något smutsigt verktyg eller dylikt som hade gjort att det blev en infektion. Som tur var hade det inte kommit ner till det nya korsbandet för då hade jag fått göra om hela den operationen också. Jag låg kvar tre dagar inne på sjukhuset och sedan fick jag bara ligga still hemma i två veckor. Jag har aldrig känt av någon typ av depression i mitt liv, men där var det väldigt, väldigt nära.

Bröt med Mjällby

Mjällbyanfallaren tog sig tillbaka från skadan men kom efter säsongen 2020 överens med Mjällby om att gå vidare.

Istället återvände han till det Landskrona han representerat tidigare i karriären.

– För båda parter var det bäst att jag gick ner till superettan och en klubb där jag känner mig hemma. Jag trivdes jättebra i Mjällby men tyvärr blev det spolierat av att jag var borta så länge, säger han.

Hur förklarar du Mjällbys succé i fjol?

– Bland det viktigaste var att vi inte hade så mycket skador, och startelvan var grymt stark. Sedan innebar Moses Ogbus mål många poäng och en sådan som ”Löken” (David Löfquist) var på en helt annan nivå än i superettan, han fick komma mer till sin rätt i allsvenskan i sin rätta position.

Hur ser du på uppbrottet med Marcus Lantz?

– Jag hade en bra relation med honom och jag vet inte riktigt vad som hände där, han gjorde ju en bragd. Han har satt rätt mycket press på nästa tränare och gjorde ett jättebra jobb där.

För Erik Pärsson väntar nu en ny utmaning då han är tillbaka i det Landskrona som han representerade 2016 och då stod för 17 mål på 22 matcher i den södra ettan. 

Nu väntar spel i superettan och han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

– Jag ser framför mig att jag tar upp Landskrona i allsvenskan. Eftersom jag hade en så bra tid i Landskrona senast och kom nära klubben och människorna känner jag väldigt starkt för Landskrona. Drömmen hade varit att gå upp i högsta serien, sedan är första delmålet att hålla sig kvar i superettan. Men Mjällby hade en liknande resa förra året med division 1 2019 och i november 2019 var vi klara för allsvenskan. Det går fort i fotboll, säger Landskronas anfallare.


Här är matcherna som sänds på SportExpressen Play och för dig med Premium under fotbollens försäsong. 


Erik Pärsson om tiden med grekiska OFI Kreta 2019

Anfallaren spelade fem matcher för Grekiska OFI Kreta dit han kom från Falkenberg 2019.

Så här säger han om tiden där:


”Fansen var väldigt hängivna och vi hade en stor supporterskara. Det var trevliga människor som välkomnade mig jättebra, men jag var nog inte riktigt redo för pressen jag kom till.

Jag kom när de låg på kvalplats och de var nykomlingar och man ville hålla sig kvar, så varje match var livsviktig. Jag hade precis avslutat säsongen i Sverige och var i bra form, men trött.

Tiden där uppskattade jag ändå väldigt mycket och jag fick lära känna fina människor och känns på hur det var utomlands.

Bredvid fotbollen var livet väldigt bra. Jag bodde i huvudstaden på Kreta, det var varmt och mycket som hände och jag fick lära mig den grekiska kulturen.”