Foto: Christian Örnberg
 Foto: Christian Örnberg

Succé för Café Bärs - då jublar Hammarby

Publicerad

Café Bärs framträdande i grönvita halsdukar under Idrottsgalan rev ner skrattsalvor. Nu hyllas kvartetten av Hammarby-spelaren Erik Sundin.

- De gör det alldeles klockrent, säger han till SportExpressen.se.

Med Johan Petersson i spetsen fick humorgruppen Café Bärs, iklädda Hammarby-halsdukar, dela ut priset till Årets lag under Idrottsgalan 2013. De öppnade med ett flera minuter långt framträdande som många menade var kvällens roligaste höjdpunkt. Ett påstående som backas upp av Hammarbys anfallare Erik Sundin.

"Klockrena"

– Jag kollade litegrann på galan och måste säga att de gör det jäkligt bra. Jag har sett tv-serien med Café Bärs också och de är lika klockrena där. Det är kul för Hammarby också att vårt klubbmärke syns på Idrottsgalan.

Ja, vad betyder det för er PR-mässigt?

- Det är alltid viktigt att stärka varumärket. Det allra bästa hade varit om vi var där för våra prestationer på fotbollsplanen. Men nu har vi inte rosat marknaden på sistone så det här var bra nog. Vi får hoppas att vi är där nästa gång för fotbollen.

Hammarby sparkade igång säsongen 2013 under tisdagen. Erik Sundin tränade rehab vid sidan av.

– Vi passade på att göra ett ingrepp i knäet innan semestern, men jag är snart i träning med laget igen. Det är kul se killarna igen och vara igång.

Jagar allsvenskan

Laget har ännu inte satt upp några uttalande mål för säsongen. Men Erik Sundin gör ingen hemlighet av att Hammarby ska slåss om avancemang till Allsvenskan.

– Vi ska vara med i toppen och kämpa om de två första platserna. Det blir viktigt att bygga upp ett starkt hemmafacit. Vi ska vara svårslagna på hemmaplan. För egen del vill jag vara en starkt bidragande orsak till att vi förhoppningsvis tar klivet upp.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag