Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stoppar alla spel på laget: ”Problematiskt”

Foto: ANDERS YLANDER / BILDBYRÅN

Syrianska räddade en poäng (2-2) borta mot Halmstad.

Några odds erbjöds emellertid aldrig på matchen av Svenska Spel.

Under måndagen meddelade spelbolaget att de stoppat allt spel på Syrianska tills vidare, rapporterar Fotbollskanalen.

Syrianska hamnade i tidigt underläge borta mot Halmstad. Redan efter tre minuter satte Thomas Boakye efter ett taffligt ingripande av Syrianskas försvarare.

Alexander Berntsson ökade på till 2-0 efter 20 minuter på hörna.

Men gästerna kom ikapp: ett självmål bara minuterna senare gav 1-2. Och i 85:e minuten räddade Matias Cahais 2-2 till Syrianska, som också blev slutresultatet.

Tidigare i veckan stoppade Svenska Spel – huvudsponsor till superettan – alla spel på matchen. Orsaken var de ”kraftiga oddsförflyttningar” i Syrianskas tidigare möte med Varberg, som slutade i en 1-5-förlust.

Svenska Spel stoppar spel på Syrianskas matcher

Under måndagen låter Svenska Spel meddela att de stoppar allt spel på Syrianskas matcher tills vidare. Janne Svensson arbetar med integritetsfrågor på Svenska Spel:

– Vi tog bort Syrianska tidigare i veckan från spelutbudet. Det var väl att vi sett en del kraftiga oddsförflyttningar på den tidigare matchen (mot Varberg) och vi kan inte riktigt förklara det och då gör vi som vi brukar göra. Det här händer x antal gånger varje år och det är för att skydda våra kunder, säger Svensson till Fotbollskanalen. 

Svensson förklarar att han inte kan uttala sig om de direkta orsakerna till att man stoppat spel på Syrianskas matcher. Han vill inte slå fast att det handlar om misstänkt matchfixning. 

– Det är för tidigt. Det är svårt att dra den slutsatsen. Det här är alltid problematiskt. När vi tar bort något från spelutbudet och när oddsen har rört sig, så kan vi få stämpeln på oss att peka ut någon. Vi är inte ute efter att peka ut någon. Om det är avvikelser som vi inte kan förklara, så är vi försiktiga för att inte våra kunder ska drabbas, säger han. 

Svenska Spel har även informerat Svenska fotbollförbundet om ämnet, som avböjer att kommentera ärendet.