Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spelade CL med MFF – klar för nytt lag utan lön

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Pa Konate är klar för Jönköpings Södra i superettan.

Men vänsterbacken kommer att spela utan lön.

– Det är jäkligt ovanligt och aldrig varit med om det tidigare på den här nivån, säger sportchefen Kujtim Bala till Jönköpings-Posten.

26-åriga Pa Konate har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen med Jönköpings Södra. I bagaget har han bland annat spel i Champions League med Malmö FF och har också representerat italienska Spal.

– Vi såg att Pa Konate fanns tillgänglig och kände, med de skador vi har, att vi behövde förstärka både på kort och lång sikt. Pa är väldigt sugen på att spela och har varit utanför fotbollen länge, säger sportchefen Kujtim Bala till Jönköpings-Posten.

Vänsteryttern har varit kontraktlös sedan han avslutade säsongen med Gif Sundsvall i fjol. Han har tränat med Trelleborgs FF, men tackat nej till spel med klubben.

 ”Aldrig varit med om det tidigare på den här nivån”

Värvningen kommer inte att belasta J-Södras ekonomi.

– Han kommer och spelar gratis för han är mån om sin fotbollskarriär vilket jag är tacksam för, säger Kujtim Bala till tidningen.

Konate kommer alltså spela utan lön.

– Det är jäkligt ovanligt och aldrig varit med om det tidigare på den här nivån. En spelare som är så prestigelös som bara bryr sig om sin karriär, säger sportchefen.

För att få skriva ett kontrakt måste han dock få betalt. Till Jönsköpings-Posten säger Pa Konate att han det är ”i princip ingenting”.

– Det visar ju att jag väljer något där fotbollen ger mig mer än pengarna. Pengarna är inte allt i det här läget, då hade jag kunnat välja en annan miljö med bättre betalt men där jag inte får ut mina kvalitéer på planen. Det J-Södra kan erbjuda ger mig mer än pengar i dagsläget, säger han själv.