Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sparkar sportchefen: ”En förtroendekris”

Jönköpings Södra sparkar sportchefen Kujtim Bala.

Föreningen anser att Kujtim Bala brutit mot de värderingar som Jönköpings Södra jobbar efter”, skriver klubben på sin hemsida.

Samtidigt uppger Balas ombud att de kommer driva en juridisk process mot superettan-klubben.

Jönköpings Södra ligger trea i superettan och är ett av seriens hetaste lag just nu.

Men i ledningen blåser det.

Klubben väljer att sparka sportchefen Kujtim Bala. På fredagen meddelar J-Södra beslutet på sin hemsida:

Föreningen anser att Kujtim Bala brutit mot de värderingar som Jönköpings Södra jobbar efter, vilket skapat en förtroendekris som gör ett fortsatt samarbete omöjligt. Beslutet genomförs med omedelbar verkan och föreningen gör inga ytterligare uttalande i ärendet

Martin Klette slår tillbaka

Det var i augusti som sportchefen togs ur tjänst på grund av ”pågående personalärende”. Något som ordförande Mats Tidstrand inte ville kommentera, men menade inte handla främst om ekonomin.

Martin Klette, Kujtim Balas ombud, uppger för Fotbollskanalen att han tror det kommer bli en juridisk process.

– Jag vet inte riktigt vad Mats Tidstrand menar med uppgiften om ett personalärende, men sanningen är att klubben försöker göra sig av med Kujtim Bala på grund av ekonomiska problem. Det har gått ut interna direktiv från styrelsen om att man ska försöka avsluta gällande avtal med olika människor i förtid, säger Klette till sajten.