Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sören Cratz får sparken - mot sin vilja

Sören Cratz får inte fortsätta som tränare i Norrköping - något han vill. "Det känns tråkigt för jag trivs i föreningen," säger han. Foto: Bildbyrån
Sören Cratz, 60, får sparken från sin tredje klubb efter SM-guldet med Hammarby 2001.
Han får lön av IFK Norrköping i ytterligare ett år.
- Vi är överens om att dyker det upp ett vettigt jobb för mig så kommer jag att få bryta kontraktet med IFK Norrköping. Där är det inga problem alls, säger Cratz till FotbollsExpressen.se.
Sören Cratz förde Hammarby till SM-guld 2001. Sedan dess har han haft det tyngre som fotbollstränare.
Cratz fick sparken av Helsingborg 2002 sedan han gjort ett ärevarv på Söderstadion för att tacka Bajenfansen för stödet.

Får inte vara kvar

Sören Cratz fick även lämna sitt nästa jobb, hos Mjällby. Och när resultaten inte blev så bra i Västerås SK lämnade han klubben våren 2007.
Och i IFK Norrköping slutade den allsvenska comebacken med omedelbar degradering till superettan.
Nu letar klubben ny huvudtränare efter Mats Jingblad, som handplockade Sören Cratz som assisterande tränare.
Cratz har fått besked om att han inte får vara kvar som assisterande tränare. Mot sin vilja.

"Känner stor revanschlusta"

- Det gick så dåligt, jag känner en stor revanschlusta att fått vara kvar och försökt föra upp laget i allsvenskan där jag tycker att laget hör hemma. Därför känns det lite tråkigt. Men det är det andra som styr över och inte jag, säger Sören Cratz till FotbollsExpressen.se.
- Den nye huvudtränaren vill inte ha mig som assisterande, så enkelt är det. Det känns tråkigt för jag trivs i föreningen och jag trivs med att träna lag och känner mig lika motiverad som när jag började med det här.
Hur ser du på att lämna uppdraget som assisterande tränare?
- Jag var ju handplockad av Mats Jingblad och skulle hjälpa honom. Så det sättet känns det naturligt att när Mats att den nye tränaren kommer till rent bord.

"Hoppas det dyker upp något"

Cratz fortsätter:
- Med dem som de pratat med, jag vet inte vilka det är men de har väl några på gång, så vill de bilda en organisation själva. Då fanns det inte plats för mig.
Kommer du att lämna IFK Norrköping?
- Jag har kontrakt även nästa år med föreningen, men vi är överens om att dyker det upp ett vettigt jobb för mig så kommer jag att få bryta kontraktet med IFK Norrköping. Där är det inga problem alls.
- Jag får hoppas att det dyker upp nåt nytt jobb där jag kan fortsätta vara tränare några år till. Så känner jag spontant.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!