Måns Söderqvist gratuleras efter målet. Foto: C MoreMåns Söderqvist gratuleras efter målet. Foto: C More
Måns Söderqvist gratuleras efter målet. Foto: C More
Måns Söderqvist gratuleras efter matchen. Foto: C MoreMåns Söderqvist gratuleras efter matchen. Foto: C More
Måns Söderqvist gratuleras efter matchen. Foto: C More
Måns Söderqvist gör mål för Bajen. Foto: C MoreMåns Söderqvist gör mål för Bajen. Foto: C More
Måns Söderqvist gör mål för Bajen. Foto: C More
Måns Söderqvist gör mål för Bajen. Foto: C MoreMåns Söderqvist gör mål för Bajen. Foto: C More
Måns Söderqvist gör mål för Bajen. Foto: C More

Söderqvist hjälte i Hammarbys seger

Publicerad

Hammarby besegrade Halmstad med 4-1 i lagens andra träningsmatch på träningslägret i Spanien. Två mål av Måns Söderqvist satte kurs för Bajens övertygande seger.

Det lossnade rejält för Hammarby, vars första match under träningslägret i spanska Salou slutade med förlust mot allsvenska nykomlingen Östersund.

Men det var superettanlaget Halmstad, som skulle skaka av sig en 0-3-förlust mot Helsingborg, som startade matchen bäst. Redan efter sju minuter kunde Alexander Tveter skicka in 1-0 på straff för gästerna efter att hemmalagets Lars Sætra haft ned Simon Silverholt.

Tre mål på nio minuter

Hammarby ryckte dock upp sig efter den tidiga kallduschen och skapade ett antal halvchanser innan kvitteringen satt efter en dryg halvtimme.

Amadayia Rennie tryckte in det mesta, däribland bollen, efter en hörna. Bara fem minuter senare ökade Måns Söderqvist på målskörden och gav Bajen ledningen. Den före detta Kalmar-spelaren satte 2-1 från straffområdets högra halva, men hann knappt fira klart innan det var dags igen.

Nyförvärvet Melker Hallberg, som har lånats in från italienska Udinese, skickade in ett inlägg från högerkanten som Söderqvist tog med sig i farten och stänkte dit. Tre mål på nio minuter och 3-1, som stod sig halvleken ut.

Efter halvtid bytte båda lagen ganska friskt. Halmstad fick i gång sitt spel lite mer men utan att skapa några direkta farligheter. I stället ökade Erik Israelsson på till 4-1 för Hammarby, som också blev slutresultatet.

Hammarby möter härnäst Helsingborg, medan Gefle väntar för Jan Jönssons Halmstad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag