Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sirius vann och är klart för allsvenskan

Foto: Bj rn Lindgren/Tt / TT NYHETSBYR N
Foto: Bj rn Lindgren/Tt / TT NYHETSBYR N
Foto: Bj rn Lindgren/Tt / TT NYHETSBYR N

Sirius är tillbaka i allsvenskan.

Uppsalalaget säkrade avancemanget genom att slå Halmstad med 1-0 på bortaplan.

– Det är rörande, det är fantastiskt, säger tränaren Kim Bergstrand till TV4 Sport.

– Nu ska vi till hotellet och bara ha det jävligt kul. Hoppas fansen kommer också och firar med oss, säger Ante Björkebaum i Expressen TV.

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Senast Sirius spelade i allsvenskan så var Ralf Edström Sveriges hetaste anfallare och gjorde bland annat sitt berömda mål mot Västtyskland i VM.

Det var 1974 och det har hänt mycket i Sirius sedan dess. Klubben har varit nere i division fyra och vänt två gånger på 1980-talet, men i dag är verkligheten en annan.

Sirius är klart för allsvenskan.

I allsvenskan igen - efter 42 år

I bortamötet med toppkonkurrenten Halmstad så var Sirius det starkaste laget. Jakob Bergman gjorde matchens enda mål i början av den andra halvleken.

På en hörna så skarvades bollen vid den första stolpen och Bergman kom framstormande i mitten av straffområdet och skallade in 1-0 precis framför den tillresta klacken som jublade vilt.

Halmstad pressade på i den andra halvleken och vaskade fram ett par farliga chanser, inte minst en frispark precis utanför straffområdet. Men Sirius stod emot och kan nu fira att de för första gången på 42 år i spelar i allsvenskan nästa säsong.

"Trodde jag skulle gråta"

När slutsignalen gick utbröt ett kramkalas på såväl planen som bland ledarna på bänken. Spelarna sprang sedan ut mot den tillresta Siriusklacken och firade.

– Jag trodde att jag skulle gråta och det kommer jag väl. Det är rörande, det är fantastiskt, säger tränaren Kim Bergstrand till TV4 Sport.

Han vill dock inte säga hur högt han rankar den här triumfen i sin tränarkarriär.

– Man ska inte ranka sina barn, man älskar dem lika mycket. Men det är fantastiskt det här

Hur de ska fira? Det löser de.

– Det är det minsta problemet vi har haft, det brukar lösa sig.

Ante Björkebaum i Expressen TV:

– Det är inte bara vi spelare och ledare, utan hela organisationen runt om. Vi har vuxit tillsammans. Jag tror att vi kommer att göra det bra i allsvenskan.