Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD är oförstående till Hammarbys låtilska

Linus Bylund, SD.Foto: Sven Lindwall

Efter att Sverigedemokraterna spelat "Just i dag är jag stark" på partiets valvaka riktar Hammarbys supportrar kritik mot partiet. Låten har blivit känd som klubbens kampsång - men Sverigedemokraternas Linus Bylund har svårt att förstå ilskan.

– Jag kan inte se på vilka grunder man skulle vara arg för att vi spelar en låt, säger han till SportExpressen.se.

Under Sverigedemokraternas valvaka spelade partiet låten "Just i dag är jag stark" med Kenneth "Kenta" Gustafsson - en låt som blivit känd som Hammarbys kampsång. Låten sjungs på matcherna av lagets supportrar och efter att den spelats på partiets valvaka rasar fansen mot Sverigedemokraterna på Twitter.

"Det kan man ju beklaga"

Men Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund är oförstående inför kritiken.

– Det kan man ju beklaga om de tycker att det är tråkigt. Man kan beklaga alla människor som tycker att någonting är tråkigt någonstans någon gång men det är ju ingenting som jag har med att göra hur de känner, säger han till SportExpressen.se.

"Vill inte förknippas med partipolitik"

Bylund har också svårt att förstå varför någon blir arg över deras låtval.

– Jag kan inte se på vilka grunder man skulle vara arg för att vi spelar en låt, säger han.

Enligt Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund tycker klubben inte om att partiet har spelat låten eftersom Hammarby vill förhålla sig neutrala till partipolitik.

– Från klubbens sida så vill ju inte vi förknippas med partipolitik över huvudtaget. Oavsett vilket politiskt parti det är. Av det skälet tycker ju inte vi att det är bra att de spelar "Just i dag är jag stark", säger han till SportExpressen.se.

"Svårt att samla mig"

Kindlund understryker också att klubben inte äger rättigheterna till låten, men säger att de har kontaktat partiet om användningen då det är en låt som är starkt förknippad med klubben.

– Vi har mejlat dem och påtalat det här, att vi önskar att de inte spelar låten i fortsättningen.

– De har säkert mycket att göra så vi får se om de svarar och när de gör det.

Bylund känner dock inte till att klubben ska ha kontaktat dem. Och han blir förvånad när han får frågan.

– Nu får jag lite svårt här att samla mig här. Du menar alltså att en förening för sport tänker ringa till vårt parti för att ta upp att vi under valvakan spelade en viss låt, säger han till SportExpressen.se.

"Supportar tycker att det är jobbigt"

Enligt Kindlund är klubben noggrann med att inte kopplas samman med några politiska partier, och säger att det i grund och botten handlar om det.

– Sen är vi ju medvetna om att det här är ett parti som är kontroversiellt och att det finns en hel del av våra supportrar som tycker att det är jobbigt och en del av dem har kontaktat oss också och då har vi förklarat hur vi ser och hur vi reagerar, säger han till SportExpressen.se.