Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Säljer supertalangen till Bundesligaklubb

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Jardell Kanga, 16, blev yngste spelare någonsin att skriva på för BP:s a-lag. 

Nu tar han nästa steg och flyttar till Bundesligaklubben Bayer Leverkusen. 

Att Brommapojkarna är en plantskola för unga talanger är väl känt. 

Förra vintern blev Jardell Kanga yngste spelaren någonsin att skriva ett A-lagskontrakt med BP och var endast 15 år och tre månader gammal när han fick debutera i BP:s A-lag. Därefter blev det ytterligare 21 matcher för Brommapojkarna i division 1 och han noterades för fem mål. 

Säsongen slutade också med jubel då BP åter tog steget upp i superettan. 

Men något spel i superettan lär det inte bli. Istället väljer Kanga att flytta till Tyskland och till Bundesligaklubben Bayer Leverkusen där han kommer att spela med klubbens u19-lag. 

– För sin ålder har han redan fått mycket erfarenhet av seniorfotboll. Dessutom är han målfarlig, snabb och kan användas på flera offensiva positioner, säger Leverkusens akademichef Thomas Eichin till klubbens hemsida. 

Jardell Kanga BP:s yngsta målskytt

Kanga blev även BP:s yngsta målskytt genom tiderna då han nätade mot Hudiksvall den 15 maj.

BP:s sportchef Peter Kisfaludy kommenterar övergången. 

– Vi hade jättegärna behållt Jardell såklart, men växer man ur vårt A-lag för att ta steget ut i Europa är det självklart att vi inte kan stå i vägen. Vi tackar Jardell för den här tiden och hoppas att han vill avsluta karriären här om 20 år, säger han till klubbens hemsida.