Superettanlaget fick mycket uppmärksamhet under förra årets säsong när de med små medel lyckades bli ett topplag. Truppen bestod nästan bara av lokala förmågor från nordvästra Skåne och de tränade endast om kvällarna – under dagarna var spelarna nämligen på sina vanliga jobb.
Efter succéåret gick klubben med 5,6 miljoner kronor i vinst. Det har öppnat upp för nya satsningar – men den långsiktiga strategin är fortsatt den samma, enligt klubbchefen Michel Ekberg.
– Vi identifierade förra året att vår modell fungerade men vi identifierade också att vi behöver professionalisera vissa delar av verksamheten, säger han.
Jagar sportchef
Verksamheten kring fysiken behövde förbättras och inför säsongen har klubben investerat i ett gym, ny utrustning och anställt en fystränare på heltid.
– Det är klart att det är stor skillnad att kunna ha gymmet i närheten, och det är ett nytt gym så det blir mycket bättre förutsättningar, säger lagkapten Philip Andersson.
Stora satsningar görs även på arbetet med att rekrytera spelare – men modellen är den samma som tidigare.
– Nu har vi sökt oss utanför Skåne, men vi söker samma typ av spelare. Det vill säga unga, hungriga som inte fullt ut har slagit igenom men har potentialen att göra det, säger Michel Ekberg.
Det arbetet sköttes under föregående säsong av tränarstaben med Billy Magnusson i spetsen. Men det har inte funnits tillräckligt med tid för dem att kunna jobba med det tillräckligt långsiktigt, menar klubbchefen. Därför söker de nu en sportchef.
– Det är också en del i nästa steg. Vi känner att för att fortsätta utvecklas så behöver vi ha någon som tar ett övergripande ansvar för att hela tiden tänka två, tre steg framåt när det gäller rekrytering och försäljning av spelare.
Processen har än så länge gått bra.
– Landskrona Bois har skapat sig en plats på den här fotbollskartan som jag tror många börjar bli nyfikna på och intresserade av och det tycker jag visar sig i de människor som söker sportchefstjänsten. De tycker att det är spännande det vi gör och ser att vi har en röd tråd, tålamod och kontinuitet i de beslut vi fattar. Det är en spännande process vi är inne i.

Nya träningstider krockar med spelarnas arbeten
Träningsdosen har också ökat och för att skapa tid för återhämtning har schemat lagts om. Nu tränar laget två förmiddagar i veckan och eftermiddagspassen är tidigarelagda till klockan 15. Alla nya spelare är rekryterade på dessa vilkor – men för de gamla spelarna finns det en viss dispens.
– Kan vi inte delta på förmiddagsträningarna så blir det att vi kör ett extrapass på eftermiddagen i stället de dagarna, så det har vi löst, säger Philip Andersson som under dagarna jobbar som revisor.
Ingen har behövt säga upp sig från sitt jobb utan de flesta har kunnat förhandla med sina arbetsgivare och lyckats förändra sin vardag så de nya träningstiderna fungerar.
– Ska man ta nästa steg så krävs det någonstans att man ökar träningen och gör allting lite noggrannare, framför allt ökar förutsättningarna för att kunna bli bättre, säger lagkaptenen.
På lördag spelar Landskrona sin sista match på försäsongen borta mot Gais.
– Det blir en trevlig tillställning, samtidigt som man längtar mer till premiären än matchen på lördag, men det är ett steg på vägen så det är fullt fokus på den, säger Philip Andersson.
Sportexpressen sänder Gais – Landskrona live på lördag klockan 14.00