Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sa 'jävla zigenare' – är helt oacceptabelt”

Deniz Yaldir.Foto: DPlay
Deniz YaldirFoto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Halmstad vann med 4-0 mot Umeå i superettan.

Då kom eftersnacket att handla om en incident på planen där Umeås Deniz Yaldir blev verbalt påhoppad av en Halmstad-spelare efter en tackling.

– Jag går därifrån men sedan får jag höra honom säga ”jävla zigenare”.  Då flippade jag ur, säger Yaldir till SportExpressen. 

Halmstads BK tog en viktig seger mot Umeå FC i superettan när laget vann med 4-0 på hemmaplan. Rasmus Wiedesheim-Paul stod för ett hattrick i matchen men eftersnacket blev något annat. 

I intervju med Dplay berättade Umeå FC:s mittfältare Deniz Yaldir att han blivit utsatt för rasism under matchen av en spelare som sa ”jävla zigenare” och sedan ”du hörde rätt”. 

– Det tycker jag är under all kritik. Det är väldigt upprörande faktiskt. Det är 2020, det är kampanjer om antirasism men man får tydligen yttra sig så här. Det är helt oacceptabelt, säger Yaldir i Dplay.

Deniz Yaldir: ”Det kom som en chock”

För SportExpressen utvecklar Deniz Yaldir sedan.

– Jag går därifrån men sedan får jag höra honom säga ”jävla zigenare”.  Då flippade jag ur. Jag gick ut till linjemannen och huvuddomaren men de hade inte hört någonting. 

– Sedan höll han på ”du hörde rätt, du hörde rätt”. Det var det som fick mig att flippa. 

Yaldir ska prata med Umeå FC:s ledare för att se hur man ska ta ärendet vidare.

– Vi ska prata med våra ledare så får vi se vad vi gör. Det här är helt oacceptabelt. Det är massa antirasism- och antifascismkampanjer över hela världen men ändå hör sådana här grejer hemma på en fotbollsplan tydligen och det är helt oacceptabelt i mina ögon. Det ska inte vara på fotbollsplanen och inte i samhället. Inte någonstans.

Har du varit med om något likande på planen tidigare?

– Nej faktiskt inte. Och då har jag ändå spelat i allt från division två till turkiska tredjeligan. Det kom som en chock. Vad fan säger han? 

– Alla är chockade. Ingen fattar att något sånt skulle kunna sägas på en fotbollsplan eller någonstans. Inte i vardagen, inte i fotbollen. Så är det bara.

Lokaltidningen har pratat med den utpekade spelaren. Han nekar till att ha kallat Deniz Yaldir för ”jävla zigenare”.

 

SportExpressen har sökt den berörda spelaren och Halmstads BK för en kommentar.