Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Öis bryter med Gunnarsson – Jeffrey Aubynn tar över

Brynjar Gunnarsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Jeffrey Aubynn.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jeffrey Aubynn i Öis-tröjan 2002.
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han tog över i somras och räddade sedan klubben kvar i superettan.

Men nu bryter Örgryte med tränaren Brynjar Gunnarsson, 47, trots att han har ett år kvar på kontraktet.

Ersätter gör Malmö FF:s assisterande tränare Jeffrey Aubynn, 45.

– Min ambition är att vi ska klättra och till slut ta oss till där jag vill att Öis ska vara, det vill säga på den övre hyllan i svensk fotboll, säger Aubynn.

Brynjar Gunnarsson ersatte Dane Ivarsson som huvudtränare för ett krisande Örgryte i somras och lyckades, via kvalspel mot Sandviken, se till så att Örgryte IS höll sig kvar i näst högsta serien.

Men det räcker alltså inte för att få fortsätta utan klubben vill se en förändring på tränarposten.

– Vi vill rikta ett stort tack till Brynjar för sättet han tog sig an uppdraget i somras och hur han jobbat tillsammans med resten av staben kring herrlaget under den andra halvan av säsongen. När vi nu går skilda vägar vill jag rikta ett stort tack till honom för hans jobb och även önska honom lycka till med framtida uppdrag, säger Andreas Karlsson, tillförordnad klubbchef i Öis i ett pressmeddelande.

Brynjar Gunnarsson lämnar Öis.
Foto: FREDRIK AREMYR / BILDBYRÅN

”En fantastisk tid”

Efter säsongen diskuterade parterna framtiden och kom överens om att inte fullfölja det avtal som sträckte sig över säsongen 2023.

– Örgryte kommer alltid finnas i mitt hjärta. Jag är stolt över att ha bidragit till föreningen i kampen på planen, först som spelare och nu som tränare. Efter nästan ett halvår som tränare för Öis vill jag tacka för en fantastisk tid med mina assisterande, spelare, personal på Öis-gården och supportrar, säger Brynjar Gunnarsson och fortsätter:

– Vårt uppdrag var utmanande men också roligt. När situationen är svår, många skador och försäljning av den främsta målskytten är det ett privilegium att få coacha en grupp som denna, en grupp som har unik karaktär, talang och ett bra lagarbete. Med en gemensam insats lyckades vi med uppdraget att hålla Öis kvar i elitfotbollen.

Jeffrey Aubynn.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Väldigt inspirerande”

Ersätter Gunnarsson gör Malmö FF:s assisterande tränare Jeffrey Aubynn, 45, som har ett förflutet i Öis som spelare under några framgångsrika år (2001-2003).

– Vi är mycket glada att kunna presentera Jeffrey som ny huvudtränare för vårt herrlag. Han har länge varit ett namn som varit intressant för oss då vi anser att han passar väldigt väl in i sättet Öis vill spela sin fotboll. I Jeffrey får vi en tränare som är erkänt duktig på att jobba med unga spelare och vill bedriva en anfallsinriktad fotboll som rimmar väl med Lirarnas Lag, säger Andreas Karlsson.

Aubynn har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2025.

– Det känns väldigt roligt att vara tillbaka på Öis-gården, det känns väldigt inspirerande och jag ser verkligen fram emot att få börja den här resan med Öis. Att det var just Öis som hörde av sig var en stor anledning till att jag valde att hoppa på. Min ambition är att vi ska klättra och till slut ta oss till där jag vill att Öis ska vara, det vill säga på den övre hyllan i svensk fotboll.

https://twitter.com/OrgryteFotboll/status/1600476459503493120?s=20&t=rDcDCxkzAljJTBLhSDAxHQ