Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Powell tar över ÖFK – Azrafshan återvänder

Foto: ROBIN NORDLUND / © BILDBYRÅN
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Östersunds FK har gjort klart med en ny manager. 

Under tisdagen stod det klart att det blir Magnus Powell som får uppdraget att leda klubben i superettan.

Dessutom återvänder Amir Azrafshan i en tränarroll.

Efter sviktande resultat arbetsbefriade Östersunds FK Amir Azrafshan som huvudtränare i höstas. Istället fick Per Joar Hansen uppdraget att rädda kvar klubben i allsvenskan - något han misslyckades med. 

Snart stod det klart att Hansen lämnar Östersund efter degraderingen till superettan. 

Nu har Östersund gjort klart med Magnus Powell som Hansens ersättare. 

Powell kommer närmast från ett jobb i klubben 07 Vestur på Färöarna men har tidigare haft tränaruppdrag i Lilleström, Levanger, Sandefjord och Gif Sundsvall.  

Azrafshan återvänder

Han har skrivit på ett kontrakt som manager som sträcker sig till och med 2024.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att inleda arbetet med Östersunds FK. Det är en klubb som har en framgångsrik historia, trots att klubben bildades för enbart 25 år sedan. Jag kommer omgående starta arbetet med att lägga en grund för säsongen där vi ska jobba mot nya framgångar, säger Magnus Powell till klubbens hemsida. 

I samband med att Powell presenterades av klubben stod det också klart att den tidigare huvudtränaren Amir Azrafshan återinträder i en tränarroll kring A-laget. 

– Amir är en duktig tränare med ett mycket stort engagemang och vi ser den här lösningen som den bästa för att skapa ett starkt team runt laget. Så snart Magnus är på plats kommer vi direkt sätta oss ner för att forma staben och titta på detaljerna kring hur arbetsfördelningen kommer se ut, säger ÖFK:s fotbollschef Stefan Lundin till klubbens hemsida.